Firea spune ca Elcen a blocat conturile spitalelor si gradinitelor si cere ajutorul lui Ciolos - firma neaga orice blocare (Audio)

Marti, 12 Iulie 2016, ora 19:19
4672 citiri
Firea spune ca Elcen a blocat conturile spitalelor si gradinitelor si cere ajutorul lui Ciolos - firma neaga orice blocare (Audio)
Foto: Ziare.com

Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, a spus ca spitalele si gradinitele din Capitala au conturile blocate, din cauza datoriilor pe care RADET le are la Elcen, insa firma din urma neaga acest lucru.

De asemenea, Firea a facut un apel la premierul Dacian Ciolos sa intervina pentru a facilita un dialog intre cele doua firme.

"1,4 milioane de cetateni, plus toate spitalele, gradinitele, depind de reteaua de termoficare. Aceasta are datorii la Elcen, iar Elcen e sub presiune din partea Romgaz. Aceasta situatie, prin care si tertii au conturi blocate de Elcen, este o decizie care a venit in urma unui raport realizat de Corpul de control al premierului.

Nu e normal ca Guvernul, dupa ce ani de zile nu s-a implicat pentru rezolvarea problemei la modul real, acum sa avem o atitudine atat de drastica.

Fac un apel la premierul Dacian Ciolos, care sigur nu cunoaste aceasta situatie, sa solicite Elcen sa dialogheze cu Romgaz, care tine tot de stat", a precizat primarul Capitalei, la Romania Tv.

La scurt timp, insa, Elcen a transmis un comunicat prin care a adus precizari referitoare la informatiile ca mai multe conturi ale unor institutii si agenti economici ar fi blocate de firma.

"Niciun cont al unei institutii publice sau agent economic nu este in acest moment blocat din cauza sau la cererea Elcen. Electrocentrale Bucuresti a initiat demersurile necesare pentru recuperarea sumelor pe care RADET le datoreaza, pentru agent termic livrat in perioada mai 2013 - decembrie 2014 si neachitat de catre RADET", se arata in comunicatul Elcen.

Compania subliniaza ca s-a inceput executarea silita si s-au pus propriri pe conturile firmelor care au datorii catre Radet, astfel ca "agentii economici si institutiile care au relatie contractuala directa cu RADET vor livra sumele facturate de catre Regie, in contul executorului judecatoresc si, apoi, banii vor ajunge la Elcen", suma datorata fiind de 1.052.880.023,82 de lei.

"Aceasta masura, a tertului poprit, NU inseamna blocarea conturilor, ci reprezinta doar o redirectionare a sumelor, printr-o decizie a instantei de judecata", mai transmite Elcen, facand apel la prezentarea in spatiul public "a unor informatii corecte si complete".

F.N.

Eveniment Quarterly Report

Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei...
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, solicită, luni 4 decembrie, coaliției de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi...
#Firea Elcen datorii RADET, #Elcen blocare conturi RADET , #primar Bucuresti