Firea sustine ca Dragnea vrea sa desfiinteze Bucurestiul prin ordonanta de urgenta

Sambata, 10 Noiembrie 2018, ora 21:41
12667 citiri
Firea sustine ca Dragnea vrea sa desfiinteze Bucurestiul prin ordonanta de urgenta
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Gabriela Firea a declarat sambata seara ca Liviu Dragnea doreste sa desfiinteze forma actuala de administrare a Capitalei transformand sectoarele in unitati separate, prin ordonanta de urgenta, data in ciuda prevederilor Constitutiei.

Primarul Capitalei a afirmat ca Liviu Dragnea s-a intalnit miercuri sau joi seara cu 5 dintre cei 6 primari de sector, carora le-a spus ca se pregateste o ordonanta de urgenta prin care administratia din Capitala va fi complet schimbata.

"Dau un semnal de alarma si anunt ce se intentioneaza cu Capitala Romaniei, e o atitudine care va afecta milioane de oameni. Dl Dragnea a anuntat intr-o sedinta cu primari de sectoare ca doreste sa desfiinteze Bucurestiul. Il deranjeza atat de tare persoana mea si nu are ce sa faca. Va pregati OUG prin care cele 6 sectoare sa devina orase, unitati administrativ teritoriale. E anticonstitutional si Constitutia nu se modifica prin ordonanta de urgenta, decat daca tara noastra nu mai e democratica", a sustinut Gabriela Firea la Romania TV.

Intrebata cat de serioasa este sursa acestei informatii, Firea a spus ca "e foarte serioasa".

"Acum cateva zile a spus ca e in pregatire textul OUG prin care Primaria Capitalei ori sa se desfiinteze, ori sa devina o institutie decorativa, iar cele 6 sectoare sa capete statut de oras, impartind patrimoniul si bugetul (...) Colaboratorii sai pregatesc un text pe care il vor trimite la guvern.

Eu nadajduiesc ca nici doamna prim ministru, nici ministrii, nici noul secretar general nu vor fi de acord cu OUG care sa modifice Constitutia, legea 215 si cel putin alte 10 legi organice (...) Constitutia spune ca Romania e formata din 41 de judete si municipiul Bucuresti", a subliniat Gabriela Firea.

Intrebata cine a participat la intalnirea la care Liviu Dragnea a facut anuntul, primarul general a spus ca au fost 5 primari de sector dintre cei 6, care "au fost invitati la dl Dragnea".

"Li s-a spus ca Firea nu va mai fi la PSD Bucuresti, la PSD Ilfov si primar general si ca poate lasam la Capitala o institutie decorativa, golita de continut, de patrimoniu, de buget (...) Eu stiu ca au fost 5 primari de sector, deci toti mai putin Robert Negoita, pe care nu l-a invitat dl Dragnea.

In fata lor a spus acest lucru de neimaginat, de neconceput, in ideea de a-i atrage de partea domniei sale. In acea sedinta s-a stabilit si cine va fi candidatul la presedintia PSD Bucuresti - dl primar de la sect 6, Gabriel Mutu. Dl Dragnea a spus explicit ca vrea sa o dea afara si pe doamna prefect de Bucuresti, care nu e agreata de doamna Carmen Dan (...) Intalnirea a fost miercuri sau joi seara, saptamana aceasta (...) E noaptea mintii juridice, dar probabil ca o va face", a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai dezvaluit in aceeasi emisiune ca mai multi colegi i-au spus ca i se pregateste astfel "mazilirea", dupa modelul Marian Neacsu si Adrian Tutuianu, si ca "sunt calcule deja facute, strategii, un intreg scenariu".

In context, Gabriela Firea a afirmat ca ea a intra in PSD ca sa faca bine, pentru ca altfel putea sa ramana in presa sau sa se intoarca la catedra, unde a fost profesor de limba romana.

"Eu am o functie aleasa, pe mine m-au votat bucurestenii, primar general, iar cetatenii din Ilfov m-au votat senator (...) Dl Dragnea a facut afirmatia in fata unor primari de sectoare ca nu vrea sa ma excluda, ca sa nu plec la alte partide unde am oferte.

Si atunci vrea sa ma chinuie, doreste sa imi curme cariera politica in sensul incetarii mandatului de presedinte interimar la organizatia Bucuresti si de presedinte ales la Ilfov (...) Daca acest lucru se doreste si colegii din CEx vor vota, ma voi supune", a mai spus Gabriela Firea.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Firea ordonanta urgenta desfiintat Capitala , #primar Bucuresti