Firea sustine ca va depune plangeri penale: si impotriva cetatenilor, si impotriva institutiilor

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 18:31
11178 citiri
Firea sustine ca va depune plangeri penale: si impotriva cetatenilor, si impotriva institutiilor
Foto: Facebook Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, sambata seara, ca vor fi depuse plangeri penale pe numele celor care au dezasamblat structurile metalice din Piata Victoriei, echipamente care apartin Municipalitatii, ea precizand ca vizate sunt si autoritatile care "nu si-au facut datoria".

Edilul Capitalei a spus ca va depune plangeri penale pentru "distrugerea bunurilor municipalitatii si fata de cei care au perturbat ordinea", intr-o interventie telefonica la Antena 3.

In acelasi context, ea a spus ca plangerile penale vor viza si autoritatile care nu si-au facut datoria in cazul protestului de sambata dimineata.

Anterior, Firea a spus, intr-un comunicat de presa, ca ceea ce s-a intamplat sambata in Piata Victoriei reprezinta "inceputul anarhiei", precizand ca a luat decizia de a muta Targul de Craciun intr-o alta locatie, fapt care, totusi, "nu rezolva problema de fond".

"Este foarte grav ce s-a intamplat astazi si, ca atare, trag un semnal public de alarma. Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde si Targul de Craciun intr-o alta locatie, dar acest lucru nu rezolva problema de fond. Legea a fost incalcata, un barbat a fost batut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresati fizic si verbal, bunuri publice au fost distruse. Cei care au incalcat legea, vor raspunde pentru asta, atat civil, cat si penal", arata Gabriela Firea.

Edilul a spus ca a "constatat cu amaraciune" faptul ca un eveniment aprobat conform legii de catre Primaria Capitalei este in imposibilitatea de a se desfasura, "din cauza unor protestatari agresivi verbal si fizic, care au patruns ilegal in perimetrul delimitat si rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde".

"Constat ca, de astazi, putem marca inceputul unei perioade in care Constitutia Romaniei si legile tarii sunt calcate in picioare fara ca institutiile centrale ale statului sa reactioneze. Asta inseamna inceputul anarhiei. Daca azi a fost impiedicata Primaria Capitalei sa organizeze legal un eveniment intr-un spatiu public, ce apartine tuturor bucurestenilor, maine se pot intampla evenimente similare la Administratia Prezidentiala, la Parlament, la alte institutii publice care ii reprezinta pe toti cetatenii, indiferent de apartenenta politica, criterii de gen, convingeri politice, categorie sociala, sau rasa", arata primarul general al Capitalei.

Primarul Capitalei conchide spunand ca nu va mai tolera niciun fel de abatere de la lege in ce priveste manifestatiile publice.

Aproximativ 150 de protestatari s-au aflat, sambata, in Piata Victoriei, din Capitala, pentru a-si striga nemultumirea referitoare la amenajarea Targului de Craciun de catre Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), programat pentru perioada 5-17 decembrie.

Oamenii au ajuns de la primele ore ale diminetii in Piata Victoriei, acolo unde mai multi angajati ai Municipalitatii au inceput organizarea targului specific sarbatorilor de iarna. Mai exact, au fost puse garduri care imprejmuiesc Piata Victoriei si au fost aduse utilaje care vor fi folosite la amplasarea casutelor de Craciun. In Piata Victoriei au fost aduse toalete ecologice, parapeti din beton si mai multe structuri metalice.

Ulterior, materialele au fost stranse de echipe de muncitori si transportate cu camioanele. Acest lucru s-a intamplat dupa ce mai multi protestatari au inceput sa dezasambleze structurile metalice din Piata Victoriei. Politia Capitalei a deschis o ancheta in acest caz.

Targul de Craciun din Piata Victoriei a fost anulat. Firea zice ca e inceputul anarhiei. Vezi reactiile

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gabriela Firea plangeri penale protestatari, #Firea plangeri penale autoritati , #primar Bucuresti