Ziare.com

Firea vrea sa-i evacueze pe locatarii din cladirile cu risc seismic, care se opun consolidarii

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 23:30

   

Firea vrea sa-i evacueze pe locatarii din cladirile cu risc seismic, care se opun consolidarii
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa ii poata evacua pe proprietarii din cladirile evaluate cu risc seismic care se opun consolidarii.

Edilul a lucrat, impreuna cu oficialii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru initierea unui proiect de lege care sa permita aceasta evacuare.

"Ministerul Dezvoltarii a imaginat deja si a transmis catre Parlament o serie de modificari legislative care permit evacuarea familiilor care nu doresc sa paraseasca locuintele care sunt pericol public", a declarat, joi, Gabriela Firea la Digi24.

Primarul spune ca, la multe dintre imobilele din Bucuresti care nu au fost consolidate, lucrarile nu au inceput din cauza ca un numar mic de persoane care locuiau in cladire au refuzat sa stea, temporar, in alta parte pe durata reparatiilor.

"Daca, sa spunem, dintr-un imobil in care locuiau 50 de familii, una singura nu-si dadea acordul, nu se putea incepe procesul de consolidare. Si atunci, prin modificarea legislatiei, acest lucru se va derula automat.

Daca o cladire, in urma expertizei, va fi considerata pericol public, toate familiile vor fi evacuate, iar Primaria Generala va pune la dispozitie spatii corespunzatoare si decente de locuire, bineinteles. Nu-i trimitem in strada pe acesti oameni", explica primarul general.

Citeste pe aceeasi tema:


La ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti a fost votata infiintarea Administratiei pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic.

Statisticile Primariei Capitalei releva ca 173 de cladiri sunt incadrate in categoria I de risc seismic, iar alte 183 sunt considerate pericol public.

Situatii prezentate recent de Ministerul Dezvoltarii indica faptul ca, in Bucuresti, un eventual cutremur ar avea efect foarte puternic in zonele Otopeni, Baneasa, Casa Presei si Pantelimon, puternic in zonele Panduri, Militari, Dumul Sarii, mediu in zonele Titulescu, Balcescu, Balta Alba si Gemeni, iar un efect scazut s-ar inregistra in zonele Dambovita, Metalurgiei si IMGB.

Cel mai recent cutremur resimtit la Bucuresti a fost cel din 24 septembrie, de 5,3 grade.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1636 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce nu se auto/sesizează organu' pentru tentativă de omor a recal

citranților la adresa celorlalți colocatari?

 

si care va fi ritmul de lucru ?

Un an, doi, trei ... un cincinal, doua, trei ?

Cei care refuza sunt in general pesoane in varsta care se tem de schimbare si care probabil isi au reperele si uneori persoanele de ajutor pe langa locuinta actuala.
Consolidarile trebuie facute, sunt imperativ necesare, dar primaria trebuie sa acorde conditii speciale varstnicilor care vor onfrunta o dubla mutare si mai ales o durata de timp decenta a lucrarilor.

 

Se pare ca Mariott a pus la dispozitia doritorilor apartamente

complet echipate, pe viata, cu masa de trei ori pe zi in restaurantele hotelului, cu garaj si Mercedes cu sofer la scara, etc. etc.

Nu este nevoie de nici o garantie, de nici un aport financiar anticipat.

Carnetul de PSD si ultima fisa de salariu parlamentar sunt suficiente. Cei care nu asta, trebuie numai sa aduca un extras bancar in care ultima cifra sa nu fie mai mica de 7 cifre.

Restul, nu au decat sa crape cu gura deschisa! Le face Pandelica pomelnic si coliva. Grupati, daca se poate!

Forever and ever

Multi dintre acesti locatari nu se vor mai intoarce niciodata in aceste case , spre satisfactia generala.
Lucrarile dureaza in medie 4 ani ; insistenta de a evacua complet locatarii e cu schepsis , ei trebuie adusi intr-o stare de disperare si provizorat, moment in care pot accepta "propunerile" imobiliare pe care unii , probabil si primaria , le au in pregatire.Oare de ce in tarile civilizate , de exemplu la Viena , consolidarea se face cu locatarii in casa ?

 

La Viena este altfel. Firea nu este inca primarita acolo,

Doamne pazeste-ne de asemenea pacoste!
Mai daunatoare decat un cutremul.

Masurile de preventie impotriva riscurilor seismice

Pentru ca la Viena nu exista un numar urias de cladiri de care nu s-a ocupat nimeni zeci si zeci de ani intr-o zona cu risc seismic ridicat.

Pe linga asta germanicii in general sint mai bine organizati. De asta se si vad problemele economice mai bine in sudul Europei fata de nord.

E cazul sa rezolvam problemele legate de riscul seismic, daca vrem sa nu ne confruntam cu o catastrofa nationala in cazul unui cutremur puternic. Pina acum ne-a "iertat". Cu organizare buna si noroc am putea avea sansa sa evitam dezastrul cel mare.

Trebuie sa explicam intii, apoi sa construim repede si bine lucuinte in care sa putem muta oamenii, trebuie sa reusim sa-i si mutam in conditii decente si fara complicatii si scandaluri si apoi sa reparam ce avem de reparat.

Ultima faza e mai putin critica, atita vreme cit mutarile survin fara a crea mari nemultumiri.

Practic trebuie sa facem in pas alergator si bine organizat, tot ce nu am facut zeci de ani.

E o provocare. Trebuie sa reusim pentru a ne dovedi noua ca sintem o tara care e capabila sa renasca in ciuda tuturor problemelor.

Semnalele de alarma s-au tras si se trag. Acum incepe etapa in care trebuie sa ne apucam de treaba.

Presa va monitoriza tot si cu ajutorul ei, vom regla ceea ce este necesar pentru ca lucrurile sa mearga cit mai corect si bine pentru toata lumea.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor