Fotografia zilei: Podul care risca sa se prabuseasca peste bucuresteni. Asteptam un nou #Colectiv? UPDATE

Luni, 23 Aprilie 2018, ora 12:25
8193 citiri
Fotografia zilei: Podul care risca sa se prabuseasca peste bucuresteni. Asteptam un nou #Colectiv? UPDATE
Foto: Facebook / ARCEN

Podul Constanta din Bucuresti este intr-o stare avansata de degradare de mai multi ani, existand riscul producerii unei tragedii. Pe sub el circula zilnic mii de oameni si, cu toate ca presa a avertizat in repetate randuri, autoritatile care ar trebui sa reabiliteze podul raman nepasatoare. Pana intr-o zi, cand...

"Podul Constanta risca sa se prabuseasca. A fost construit in anul 1938, in doar 5 luni si nu a avut parte de reparatii decat la finalul anilor '80. Conform expertilor, starea actuala este mai mult decat ingrijoratoare. Dupa constructia Magistralei 4 de metrou, podul nu a avut parte de nicio expertiza sau reparatie. Pe bulevardul de dedesubt trec zilnic zeci de mii de oameni; sunt doua linii de tramvai, doua de troleibuz, o linie de autobuz si doua benzi de circulatie pe sens.

Pentru a evita o tragedie este necesara oprirea de urgenta a traficului, punerea in siguranta a traficului feroviar, demararea unei expertize tehnice si demararea unor lucrari de consolidare", avertizeaza Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook / ARCEN

Comentariile internautilor arata ca problema este mai mult decat ingrijoratoare si explica de ce autoritatile prefera sa stea cu mainile in san:

Mariana Ciobanu: Ar fi bine sa fie puse poze din timpul saptamanii, cand se sta bara la bara zeci de minute. In orice moment se poate intampla o tragedie. Din pacate, nu putem face nimic. Autoritatile sunt interesate sa fure, daca pica vor da vina pe morti. Ce cautau acolo..asa e la noi.

Sanda Brutaru: Locuiesc in complexul Metropolis Residence, langa podul Constanta. Arata deplorabil acest pod si cu frica, ingrijorare, privesc zilnic traficul rutier extraordinar de intens, deplasarea vehiculelor se face in pas de melc, iar pe pod trec trenuri! Nu stiu de ce nu se ia nici o masura, nu se face nimic sa se previna o nenorocire!!!

Liviu Tutila: Primaria (mare, mica) asteapta tragedia, numai asa se urnesc lucrurile la noi.

Cristi Carol: Asa ceva nu poate fi consolidat. Armatura a fost expusa timp indelungat si este terminata. Betonul este faramitat si poros

Florin Roman: Macar sa puna niste piloni de sustinere si panouri de protectie, in prima faza

Alex Tocilescu: Jiului e singura alternativa. Cealalta e sa nu se faca nimic, dar sincer, aia nu e de fapt o alternativa. Poate ca exista solutii care nu necesita oprirea totala a traficului (reducerea in timpul lucrarilor la o banda pe sens), dar oricum raspunsul la intrebarea asta nu trebuie sa-l dea cei de la ARCEN, ci responsabilii de la Primarie/CFR

Marius Comper: Ma indoiesc ca poate fi consolidat fara sa fie inchis. Tin minte ca pentru lucrarile de consolidare la pasajul Marasesti se preconiza ca va sta inchis 4 luni. A stat doi ani.

UPDATE 14:40 - Primaria Capitalei a transmis Ziare.com cateva precizari, subliniind in primul rand ca "Podul Constanta se afla in proprietatea statului, administrarea Ministerului Transporturilor si concesionat Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, si nu in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti".

"Prin urmare, singura institutie abilitata de lege sa execute lucrari de consolidare/reabilitare la acest obiectiv este Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin directia de specialitate, a emis, la cererea Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, doua autorizatii de construire in anul 2006, ulterior CFR SA nedepunand NICIO ALTA SOLICITARE pentru emiterea unor autorizatii de construire. (...)

Precizam ca singurul aviz solicitat in ultimii ani pentru Podul Constanta a fost cel din 13 iulie 2017, cand, la solicitarea Companiei Nationale de Cai Ferate 'CFR' SA, Primaria Municipiului Bucuresti a emis un aviz de interventie necesar executarii unor lucrari de indepartare a unor fragmente de beton care prin desprinderea lor pun in pericol participantii la traficul rutier in zona Pod Constanta (intersectia Calea Grivitei cu sos. Chitilei - Bd Bucurestii Noi), lucrari ce urmau a fi executate de Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA Bucuresti, sucursala regionala Bucuresti - sectia L3 Bucuresti.

Mai mult decat atat, zilele acestea, specialistii Municipalitatii au avut o serie de discutii cu reprezentantii Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, care au dat asigurari ca vor demara de urgenta procedurile pentru punerea in siguranta a podului, pe care il vor reabilita concomitent cu lucrarile de modernizare a carosabilului ce vor fi realizate de Primaria Capitalei pe Calea Grivitei", se arata, printre altele, in comunicatul Primariei Capitalei.

O problema veche si arhicunoscuta

Problema a fost semnalata in urma cu doua saptamani si de un consilier USR, care a publicat mai multe fotografii elocvente.

De asemenea, anul trecut, jurnalistii de la Hotnews.ro scriau despre starea jalnica a podului aflat in Sectorul 1, la intersectia dintre Calea Grivitei si Soseaua Chitilei.

Conform sursei citate, podul este in administrarea CFR, insa strada si calea de rulare a tramvaiului tin de Primaria Capitalei. Iata explicatiile date atunci de fostul si actualul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache (PSD):

"Reabilitarea podului Constanta se face de catre Primaria Capitalei si Ministerul Transporturilor. Avem discutii cu primarul general pentru ca este un nod foarte important de legatura intre centrul sectului si zona Bucurestii-Noi, Chitila. Este in planul nostru, dar nu tine de Primaria sector 1. Se afla in administrarea CFR si lucrarea trebuie facuta impreuna cu Primaria Capitalei, ca este artera lor. Interesul major este al meu, al sectorului, pentru ca lumea din sector pe mine ma atentioneaza. Este una dintre prioritatile noastre. Noi nu putem investi acolo, fiindca nu este al nostru".

In luna ianuarie, primarul general Gabriela Firea anunta public ca exista mai multe "proiecte mari de infrastructura" care vor demara in 2018, printre care si "largirea si reabilitarea Pod CF Constanta".

C.B.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#reabilitare pod Constanta Bucuresti , #primar Bucuresti