Gabriela Firea despre candidatura la sefia PSD sau presedintia Romaniei si conflictul cu Traian Basescu

Sambata, 13 August 2016, ora 23:44
5411 citiri
Gabriela Firea despre candidatura la sefia PSD sau presedintia Romaniei si conflictul cu Traian Basescu
Foto: Facebook Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a raspuns, sambata seara, intr-o emisiune la Antena 3, zvonurilor din ultima perioada legate de o posibila candidatura a sa la conducerea PSD sau chiar la presedintia Romaniei la urmatoarele alegeri.

Firea a fost acuzata ca da bani pentru Catedrala ca sa isi asigure sprijinul bisericii pentru alegerile din toamana.

"Cred ca a fost o intentie de a ma decredibiliza, pentru ca atunci cand bucurestenii vad ca ofer rezultate intr-un timp atat de scurt si vad pe urma ca as folosi primaria ca o trambulina pentru PSD si Cotroceni, m-ar privi, probabil, cu un anumit scepticism. De aceea, vreau sa va spun ca nu este asa - vreau sa duc pana la capat acest mandat, sa il finalizez. Nu am nici cea mai mica intentie sa candidez la PSD si nu sunt deloc interesata de proiectul politic presedintia Romaniei", a mai spus Gabriela Firea.

In schimb, Firea a dat de inteles ca ar fi interesata de inca un mandat la Primaria Capitalei. "Mai vedem dupa acest mandat daca bucurestenii imi vor mai da votul pentru un nou mandat, ca sa finalizez poiectele mai mari. Vrem si autobuze si reabilitarea scolilor, spitale ca afara, reabilitarea retelei termice etc si poate este nevoie de sase, sapte ani pentru a le finaliza", a spus Fiea.

In ce priveste ceea ce a numit "atacurile" la adresa ei din ultima vreme, Gabriela Firea a spus ca nu stie exact cine este in spatele acestora, dar bazandu-se pe "flerul jurnalistic si de femeie", a facut cateva supozitii: "in primul rand cei care au pierdut si care sunt afectati de dezvalurile pe care le fac cum ar fi ca sunt 10 milioane de euro care merg (din bugetul Capitalei - n.r.) spre cateva case de avocatura intr-un singur an, case de avocatura alese pe spranceana, chiar daca primaria are juristi angajati; 5 milioane de euro se duc pe dezinsectie si deratizare facute superficial si am demonstrat ca se poate face la costuri mult mai mici, cu multe zero-uri taiate; am inceput sa spun ce se intampla cu terasele din Herastrau, sa oprim sportul pe Kiseleff pentru o firma de casa, care isi putea pune bannerele doar pe Kiseleff, nicaieri in alta parte - toate aceste cercuri de interese si oameni care au pierdut alegerile urzesc impotriva mea".

Renunta la dosarul de amenintare impotriva lui Traian Basescu?

Gabriela Firea a lasat sa se inteleaga si ca ar putea renunta la dosarul in care fostul presedinte Traian Basescu este cercetat pentru amenintare la adresa ei. Parchetul General a anuntat recent ca respectivul dosar nu va fi trimis in judecata, iar cercetarile vor fi reluate, pe motiv ca ancheta este incompleta.

"In dosarul cu Traian Basescu ma simt stransa intr-un joc care nu este al meu. Se fac si se desfac anumite lucruri mult despupra noastra si m-am simtit folosita, la nivel personal. Astept sa vina dl Bolcas (avocatul ei - n.r.) din concediu si vom face o analiza, sa vedem care sunt pasii de urmat. Dupa doi ani de zile, sa vii sa spui ca nu a fost ancheta potrivit standardelor europene... A fost no comment; cred ca sunt mai utila la primarie decat sa umblu prin tribunale", a mai spus Gabriela Firea.

Citeste mai multe despre dosarul in care sunt implicati Traian Basescu si Gabriela Firea.

#Gabriela Firea sefia PSD, #Firea presedintia Romaniei, #Firea dosar amenintare Traian Basescu , #primar Bucuresti