Gabriela Firea sustine ca nu a ordonat taierea vreunui copac din Bucuresti

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 20:19
6861 citiri
Gabriela Firea sustine ca nu a ordonat taierea vreunui copac din Bucuresti
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca nu a "ordonat" nici in scris si nici verbal taierea vreunui copac din Bucuresti, raspunzand astfel unor reactii aparute pe retelele de socializare.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, actiunea de depistare si inlaturare a copacilor batrani sau bolnavi in procente cuprinse intre 80-100% este realizata de catre Administratiile Domeniului Public din cele 6 sectoare ale Capitalei, precum si de administratorii spatiilor verzi din Bucuresti de stat sau privati.

"Directia Generala de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, aceasta actiune, in urma numeroaselor sesizari si plangeri venite din partea asociatiilor de locatari sau proprietari ori a cetatenilor, deoarece acesti arbori au devenit un pericol pentru populatie: numai in ultima perioada 7 copii au ajuns la spital pentru ca au fost loviti de crengile desprinse din copaci, iar un arbore a cazut, in timpul unei vijelii, peste o masina", afirma sursa citata.

Primaria Generala invita toate ONG-urile de mediu pentru a studia avizele de mediu si a li se raspunde oricaror intrebari legate de acest subiect.

"Precizam ca in luna septembrie vor fi plantati alti arbori in locul celor care acum s-au taiat, pentru ca devenisera un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat ca se taie copaci tineri si sanatosi sunt invitati la Primaria Generala pentru a vedea documentele care atesta ca lucrurile nu stau asa.

In special in zona Kiseleff, sunt arbori care nu s-au acomodat la clima si poluarea zonei, din aceasta cauza acestia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetateni", mai sustine Primaria Capitalei.

Primaria aminteste ca Gabriela Firea a participat ca voluntar la numeroase actiuni de impadurire si/sau extindere de spatii verzi organizate de ONG-uri de mediu si o va face in continuare.

Soseaua Kiseleff, pana acum o artera verde a Capitalei, a devenit mai nou plina de cioturi, dupa ce zeci de copaci au fost taiati. Mai exista aprobare pentru defrisarea a 170 de arbori. Aceeasi soarta o vor avea si 35 de copaci din Parcul Cismigiu.

Clotilde Armand, fost candidat la Primaria Sectorului 1 din partea al USB, a scris pe pagina sa de Facebook ca mai multi cetateni i-au semnalat taieri masive de copaci in zonele Kiseleff, Cismigiu si a parcului IOR.

Reprezentanta USB i-a cerut Gabrielei Firea "sa opreasca imediat aceste defrisari si sa prezinte cetatenilor o informare completa asupra numarului total de copaci taiati".

Iata cum poti sesiza usor o taiere de copaci pe care o consideri ilegala

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Firea taiat copaci Bucuresti, #Firea taiere copaci Cismigiu , #primar Bucuresti
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Fiara nu a ordonat si nu a coordonat NIMIC. Trebuie sa fie aia de la