Gabriela Firea, un primar care joaca teatru

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 10:34
11384 citiri
Gabriela Firea, un primar care joaca teatru

E bine pe Kiseleff. Nu e nicio masina. Sunt singur. Pe la jumatatea bulevardului, un pieton trece fara a tine cont de culoarea semaforului.

Masinile sunt ingramadite in Piata Victoriei. Se aud claxoanele soferilor protestatari. Vor reducerea RCA (raspunderea civila auto).

Sunt pe bicicleta. La Arcul de Triumf, alte sute de soferi asteapta in trafic. N-au stiut ca orasul va fi blocat. Ghinion, cum ar zice presedintele nostru.

Gabriela Firea, noul primar al Bucurestiului, este cea mai populara figura din PSD.

In momentul in care ai o pozitie atat de vizibila, cumva sustinerea oamenilor vine de la sine. Nu mai trebuie sa faci nimic.

Doamna Firea nu a reusit mare lucru in cele trei luni de cand e primar. A jucat doar in defensiva. N-a reusit sa vina cu vreo idee despre oras, dar a declarat ca-i va face plangere penala celui care va taia apa calda. Scandalul fara sfarsit ELCEN-RADET pune in pericol accesul la apa calda si caldura a mai mult de doua milioane de oameni. Doamna primar nu are solutii, ci doar amenintari.

A inceput un nou an scolar, iar orasul s-a blocat. Traficul e infernal, dar doamna Firea nu pare deranjata de acest fapt. A promis ca va face transportul public gratuit, dar nu a facut nimic pana acum pentru dezvoltarea acestuia.

Nu cred ca trebuie sa fie gratuit, ci functional. Transportul public in multe orase europene e scump, dar functioneaza brici. Oamenii ies in castig pentru ca acesta, asa scump cum e, tot e mai ieftin ca folosirea masinilor personale.

Bucurestiul, in opinia mea, e cea mai infecta capitala din Uniunea Europeana. Un oras sufocat de masini, un oras in care parcurile sunt feliate de pirati imobiliari care fura cu complicitatea autoritatilor locale, un oras blocat, in care oamenii nu circula, ci se tarasc.

Desi bicicleta si transportul in comun sunt solutii la indemana pentru fluidizarea traficului, niciun primar nu-si asuma un proiect curajos prin care sa scoata automobilele din oras. Se poate face asta foarte simplu: prin amenajarea de parcari, prin marirea pretului de parcare, prin respectarea regulilor de circulatie si amenzi pentru cei care-si lasa masinile aiurea sau intra pe benzile de circulatie exclusive pentru autobuze sau pe liniile de tramvai.

Nu trebuie sa fii geniu in matematica pentru a lua cateva masuri simple, dar care ar face orasul locuibil. Doamna Firea, in loc sa vorbeasca despre transport public gratuit, mai bine s-ar gandi cum sa-l scumpeasca si sa il dezvolte.

Apoi, s-ar gandi sa-i incurajeze pe oameni sa-si lase masinile acasa si sa se urce in autobuze. Dupa ce va termina de construit o retea de piste de bicicleta, ar putea sa promoveze si acest mijloc de transport ieftin si sanatos.

Ce rost are sa fii primar intr-un oras amenintat ca ramane fara apa calda, luat cu asalt de tantari, blocat de automobile si cu un transport in comun prabusit in mizerie? Mai devreme sau mai tarziu, furia oamenilor te va ajunge.

Se va observa ca doamna primar nu are nicio viziune, nu are niciun plan, ci e doar o continuatoare a politicii toxice facute de Sorin Oprescu. Bucurestiul, din pacate, pare un oras blestemat.

Singura idee pe care a avut-o doamna primar in aceste zile a fost sa promita ca va face teatre in fiecare sector. De fapt, e o promisiune populista prin care probabil Gabriela Firea nu vrea decat sa atraga cativa actori in campania electorala a social-democratilor.

In opinia mea, doamna Firea se pregateste sa preia PSD, sa reformeze acest partid si sa-i aduca gloria de alta data. Dar daca nu se va gandi la oameni, nu va incerca sa ridice calitatea vietii din cel mai mare oras din Romania, nu va avea nicio o sansa.

Ar fi bine sa nu uite ca a ajuns primar doar pentru faptul ca PNL nu a vrut sa-l sustina pe Nicusor Dan. Majoritatea bucurestenilor n-au votat-o si o privesc in continuare cu neincredere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Firea teatre Bucuresti, #Firea apa calda Bucuresti, #Firea transport Bucuresti, #Firea trafic , #primar Bucuresti