Indignare dupa ce Primaria Capitalei a taiat din trotuarul din fata institutiei: Vor sa parcheze oficialii fix la scara?! - UPDATE DA

Luni, 14 August 2017, ora 14:28
9848 citiri
Indignare dupa ce Primaria Capitalei a taiat din trotuarul din fata institutiei: Vor sa parcheze oficialii fix la scara?! - UPDATE DA
Foto: Facebook/Optar.ro

Cei care au trecut vineri pe bd. Elisabeta, prin fata intrarii principale in Primaria Capitalei, au vazut ca se muncea de zor. Asta pentru ca aici pare sa se amenajeze o alveola pentru stationarea masinilor.

Iar acest lucru se intampla in conditiile in care Primaria Capitalei are locuri de parcare pe strazile laterale. In plus, are si o parcare subterana in lucru, in curtea institutiei.

Decizia Primariei a starnit ample discutii pe Facebook si un val de indignare. "Primaria Capitalei isi face alveola pentru ca masinile oficialilor sa poata parca fix in fata institutiei. Asta inseamna ca masinile respective vor circula pe banda dedicata RATB? Si daca vin dinspre Universitate? Vor face si un giratoriu?", scrie pe Facebook Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania.

"Gandindu-ne la Viena, orasul ales drept model de smart-city de catre chiar doamna primar Firea, stim ca primaria de acolo nu are parcare in fata intrarii. Cum facem, doamna primar? Ne uitam la ei dar facem altfel?", se mai arata in postarea insotita de o fotografie. Instantaneul a fost postat initial pe contul de Facebook Eliberati Trotuarul.

UPDATE: Luni, a venit si raspunsul Primariei Capitalei. Intr-un comunicat de presa se arata ca alveola este creata pentru a permite oficialilor sa fie lasati la scara, nu pentru parcarea masinilor si, in plus, exista toate avizele necesare pentru aceasta diminuare a trotuarului.

"Primaria Municipiului Bucuresti a amenajat in fata sediului din B-dul Regina Elisabeta o alveola pentru ACCESUL autovehiculelor ce insotesc demnitarii si/sau delegatiile oficiale care viziteaza Primaria Capitalei. Alveola are o lungime de aproximativ 26 m si permite stationarea simultana a trei autoturisme.

Precizam ca acest spatiu NU este destinat parcarii autovehiculelor, dupa urcare/coborare oficiali masinile parasesc acest spatiu si sunt parcate in spatiile special amenajate din strazile Anghel Saligny si Elie Radu.

Subliniem, de asemenea, ca aceasta constructie s-a realizat cu toate avizele solicitate de legislatia in vigoare, inclusiv avizul Ministerului Culturii", este textul integral al comunicatului de presa.

Citeste si Firea pune taxa pe parcare: Cetatenii prefera sa parcheze pe domeniul public, pentru ca nu este taxat

#alveola primaria capitalei, #parcare primaria capitalei, #parcari primaria generala Bucuresti, #alveola primarie bd Elisabeta , #primar Bucuresti