Ziare.com

Lucrarile la Pasajul Piata Sudului bat pasul pe loc: Firea da un ultimatum

Vineri, 31 Martie 2017, ora 13:37

   

Lucrarile la Pasajul Piata Sudului bat pasul pe loc: Firea da un ultimatum
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunta ca a trimis o scrisoare deschisa Asocierii Astaldi SPA - Euroconstruct Trading 98 SRL - RCV Global Group SRL, care executa lucrarile la Pasajul Piata Sudului, care avea termen de finalizare decembrie 2015.

In conditiile in care stadiul de realizare a acestora este de numai 63%, graficul de executie a lucrarilor fiind modificat de mai multe ori, Firea spune ca exista parghii contractuale prin care poate fi denuntat unilateral contractul din culpa exclusiva a executantului si va apela la acestea daca situatia nu se va imbunatati.

In scrisoarea transmisa constructorului, Firea spune ca aceasta investitie nu poate trena la nesfarsit, atragand atentia ca trebuie marit, de urgenta, ritmul de executie a lucrarilor.

"Avand in vedere data la care trebuia finalizat contractul de lucrari, 10.12.2015, si stadiul actual de realizare de numai 63% dupa aproape 15 luni, consideram ca trebuie sa actionati de urgenta in sensul maririi ritmului de executie", arata edilul.

Primarul general mai spune ca, in cadrul intalnirilor de management, reprezentantii legali ai asocierii au declarat termene de finalizare partiale in luna decembrie 2016 pentru pasajul rutier si aprilie 2017 pentru finalizarea pasajelor pietonale si restabilirea totala a circulatiei.

Ea atrage atentia ca proiectul de la Piata Sudului este realizat din fonduri europene, iar nefinalizarea la termenul asumat a lucrarilor de constructie si depasirea duratei de implementare au ca efect restituirea tuturor sumelor rambursate catre beneficiar de catre AMPOR, in temeiul contractului de finantare.

Firea spune ca, in cazul in care se intarzie data de finalizare a lucrarilor, proiectul in intregimea lui va fi considerat neeligibil, consecinta fiind rezilierea contractului de finantare si restituirea de catre beneficiar a tuturor sumelor rambursate de AMPOR pana la data rezilierii.

Cat despre denuntarea unilaterala a contractului, din culpa exclusiva a executantului, iata ce spune primarul: "Avand in vedere deciziile pe care le-am luat in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti pentru deblocarea activitatii in cazul acestui proiect, sunt contrariata de lipsa de actiune a executantului.

Am fost informata ori de cate ori ati actualizat graficul de executie al contractului de lucrari prin care ati modificat data finalizarii lucrarilor. Consider ca un executant serios nu poate avansa lunar un alt termen de finalizare si nu induce in eroare reprezentantii beneficiarului.

Graficele de executie transmise de dumneavoastra sunt incomplete, nesustinute de ritmul executiei lucrarilor si nu corespund din punct de vedere contractual, acestea neputand fi aprobate de catre beneficiar. (...)

Va solicitam sa luati in considerare importanta acestui proiect pentru cetatenii municipiului Bucuresti si sa reanalizati mobilizarea dumneavoastra in cadrul lucrarilor pe care le executati intr-un termen rezonabil de 10 zile de la primirea prezentei scrisori de nemultumire a beneficiarului.

Dorim sa va atragem atentia in modul cel mai serios cu putinta ca in cazul in care nu observam progresul pe care il asteptam, exista parghii contractuale prin care sa denuntam unilateral contractul din culpa exclusiva a executantului si ca suntem determinati sa apelam la acestea daca situatia nu se va imbunatati", mai spune primarul General al Capitalei in scrisoarea transmisa constructorului.

Constructia Pasajului Piata Sudului a inceput in primavara anului 2014 si trebuia terminata la sfarsitul anului 2015, dar, pentru ca acest lucru nu s-a intamplat, termenul a fost prelungit pana la 30 iunie 2016. Fiindca nici acest termen nu a fost respectat, reprezentantii municipalitatii au semnat Actul Aditional la Contractul de finantare, prin care administratia este obligata sa incheie lucrarile pana in decembrie 2018.

Investitia este de 28,3 milioane de euro, din care finantarea europeana este de 18,9 milioane de euro.

Pasajul de la Piata Sudului va avea o lungime de 356 de metri si inaltimea de cinci metri. In plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legatura cu statia de metrou, iar trecerile de pietoni de la suprafata vor fi desfiintate.

Citeste si:

Lucrarile la pasajul de la Piata Sudului sunt amanate din nou: Nimeni nu vrea sa spuna cand se vor incheia

Cosmarul de la Piata Sudului pare sa nu se mai sfarseasca: Dupa constructia pasajului urmeaza alte lucrari

Pasajul de la Piata Sudului, un cosmar: Cati bani am pierdut de la UE si de ce intarzie atat de mult lucrarile

Gabriela Firea le explica bucurestenilor de ce cosmarul de la Piata Sudului nu se va termina curand
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3315 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Firmelor de construtii care nu ati cotizat la PSD sau Firea,

luati aminte si bagati-va mintile in cap!
Daca nu, vin Firea sau Pandelica si va dau un cap in gura illico-presto :))) Iar dentistii sunt scumpi...

Asa ca sapati, sapati, sapati!
Betonati, betonati si betonati!
Iar apoi fugiti, fugiti, fugiti! Acolo unde este si Ghitza :)))

 

panarama generala

o panarama de om firea, toti consilieri generali sunt pe foliera voluntari-- nasul becali ---pandele.

o parvenita ,o impostoare 'pusa' primar general de 15% din bucurestenii cu drept de vot.

a transformat consiliul general intr o grup mafiot organizat.
pasajul piata sudului o ''capodopera'' marca pesedeaua --oprescu -firea .. furaciuni la greu.
si ca sa vedeti ce 'desteapta' e pandelea ,daca reziliaza contractul acum urmeaza licitatii, contestatii .....deci o prelungire de cel putin 2 ani.

doar daca pandele nu vrea o atribuire directa cu.... dedicatie

 

Intamplator am

Am asistat la o scena,foarte aproape de pasaju respectiv,cu muncitorii respectivi.Era un fel de scelet metalic,destul de voluminos,usor trecea de 10 ml,care era culcat la pamant si un muncitor suda ceva la el.In juru lui,mai erau 10 ;suporteri;,toti numai ochi,care ocupau locu degeaba.Am ramas cu aceeasi idee,munca ca la Romania,dar salarii ca in occident...sau vom face cincinalu,chiar daca va trebui sa muncim 10 ani...

 

Intradevar cosmar la Piata Sudului

De trei ani buni sa treci pe acolo este un adevarat cosmar, o bataie de joc zilnica pentru cetatenii din zona!
Imi place cum mai plinge firea cu lacrimi de crocodil pentru cetatenii "muncipiului"...unde mama lui scraotchi au fost primarii de la capitala si de la sectorul 4 pina acum?
Aha! Au adus palmieri mexicani (astia-s ca buruienile in California!)...
bai ce natie de redusi mintali mai sintem...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor