Noul logo al orasului Bucuresti a fost creat de un timisorean. Iata ce reprezinta (Foto)

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 18:45
10674 citiri
Noul logo al orasului Bucuresti a fost creat de un timisorean. Iata ce reprezinta (Foto)
Foto: Arhiva Pixabay

Concursul pentru realizarea unui logo reprezentativ pentru municipiul Bucuresti organizat de Primaria Capitalei a ajuns la final, castigator fiind desemnat Narcis Teodor Lupou, un designer in varsta de 32 de ani din Timisoara, a anuntat miercuri Primaria Capitalei.

Premiul pe care timisoreanul il va primi este in valoare de 50.000 de lei brut, suma reprezentand cesionarea exclusiva a drepturilor de autor, nelimitata in timp si spatiu, pe orice suport material si in toate modurile, in favoarea municipiului Bucuresti, pentru utilizarea lucrarii declarate castigatoare.

"Sunt bucuroasa ca am avut o participare atat de numeroasa si pot sa va spun ca misiunea juriului nu a fost deloc una usoara. Am apreciat creativitatea concurentilor si modul admirabil in care au inteles sa se implice intr-o actiune constructiva pentru orasul nostru.

Din pacate pentru concurenti, la fel ca la orice alt concurs, exista un singur castigator, asa ca am decis sa oferim si cateva premii de consolare celor mai reusite propuneri, pe care le vom alege tinand cont si de parerea publicului.

Il felicit din toata inima pe castigator si sper ca toata lumea sa se fi convins de sinceritatea si onestitatea demersului nostru. Vor urma si alte concursuri menite sa stimuleze creativitatea bucurestenilor si nu numai!", a declarat primarul general Gabriela Firea.

Potrivit castigatorului concursului, conceptul grafic propus a avut drept catalizatori diverse repere vizuale si simboluri, ancorate in istoria culturala a orasului, in cultura populara universala.

"Am avut ca nuclee inspirationale mostenirea arhitectonica autentica a Capitalei si valentele pozitive generate de rezonanta etimologica a numelui orasului Bucuresti. Alaturarea celor patru elemente identice ca forma, dar diferite ca pozitionare, subliniaza ideea de epicentru al natiunii catre care converge Capitala", a adaugat Narcis Teodor Lupou.

Afla cum a ajuns Narcis Teodor Lupou la acest simbol.

Dintr-un total de 230 de inscrieri au fost validate 204, care au fost punctate de juriu in functie de 5 criterii:

- relevanta pentru tema concursului;

- design atractiv;

- originalitate (imbinarea elementelor ce tin de traditia istorica a Bucurestiului cu tendintele actuale) ;

- functionalitate (vizibilitate si lizibilitate, sa fie usor recognoscibil, sa poata fi imprimat si pe suprafete mici, fara sa se piarda detalii esentiale) ;

- adaptabilitate (sa permita declinarea ulterioara a unor branduri sectoriale).

In perioada imediat urmatoare vor fi facute publice si restul lucrarilor, mai anunta Primaria Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Președintele USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe premierul PSD Marcel Ciolacu că racolează primari USR, sub amenințarea controalelor venite de la instituțiile statului. Acesta îl acuză pe...
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Cabinetul Marcel Ciolacu ar putea să rămână fără aproape jumătate din totalul miniștrilor. Guvernanții, în special din partea PNL, se pregătesc pentru alegerile comasate, astfel că...
#nou logo Bucuresti, #nou logo Capitala foto, #nou simbol Bucuresti foto , #primar Bucuresti