Pe ce a cheltuit Firea banii ARCUB? 90% din buget e trecut la materiale si servicii nedefinite

Marti, 27 Iunie 2017, ora 11:43
6495 citiri
Pe ce a cheltuit Firea banii ARCUB? 90% din buget e trecut la materiale si servicii nedefinite
Foto: Arhiva Ziare.com

Clotilde Armand, consilier local al Sectorului 1, acuza Primaria Capitalei ca transforma o institutie culturala in "agentie de PR pentru PSD".

Potrivit reprezentantei USR, la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti s-a cheltuit anul trecut aproape tot bugetul de 34,8 milioane de lei pentru bunuri si servicii.

Printre acestea, se numara si pungi oferite de Gabriela Firea, la pretul de 9,2 lei pe bucata, scrie pe Facebook Clotilde Armand.

"Doamna primar general transforma ARCUB in agentie de PR pentru PSD.

Aceasta institutie aflata in subordinea PMB (institutia de cultura care a platit pungile oferite de Firea - 1.000 de pungi, 9,2 lei bucata) a cheltuit anul trecut 34,8 milioane RON pentru bunuri si servicii.

Bugetul ARCUB pe 2017 a crescut cu mai mult de 100% 72,8 milioane RON din care mare parte se va duce pe bunuri si servicii.

Care sunt bunurile si unde sunt aceste servicii? ARCUB se afla sub autoritatea CGMB, 'misiunea sa ca centru cultural multidisciplinar al orasului Bucuresti este sa celebreze mostenirea culturala a orasului, sa ocroteasca si sa promoveze identitatile creative ale metropolei contemporane si sa pozitioneze Bucurestiul pe harta culturala a Europei.' Cu pungi pentru PSD?", scrie in mesajul consierului local.

Si pe contul de Facebook Banii nostri scrie despre ARCUB, "institutia publica din subordinea PMB care a platit pungile oferite de primarita Firea cu ocazia evenimentului RAPORT DE ACTIVITATE PRIMAR GENERAL 2017".

Atasat este un tabel cu cheltuieli la data de 30 decembrie 2016, atunci cand totalul veniturilor era acelasi cu totalul cheltuielilor, de peste 34,8 milioane de lei.

Insa o foarte mare parte din aceasta suma, de aproape 31,4 milioane de lei, reprezenta doar "alte cheltuieli cu bunuri si servicii", fara practic a se specifica pe ce s-au dus aproape 90 la suta din totalul veniturilor.

De asemenea, pentru materiale si prestari de servicii cu caracter functional s-au cheltuit 1,56 de milioane de lei, adica alte 4-5% din total.

Potrivit site-ului oficial, ARCUB este "singura institutie de profil din Romania care are rol de legatura intre autoritatea locala si societatea civila" si a fost fondata in anul 1996.

"Pentru ca ARCUB se afla sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, proiectele culturale pe care le realizeaza au o importanta componenta socio-educativa. (...) ARCUB promoveaza cultura orasului Bucuresti in toate formele sale de expresie artistica", scrie in descrierea institutiei.

F.N.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cheltuieli buget Centrul Cultural Bucuresti, #Clotilde Armand buget ARCUB , #primar Bucuresti