PNL a sesizat Curtea de Conturi privind cheltuielile companiilor municipale infiintate de Firea, declarate ilegale

Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 12:36
3444 citiri
PNL a sesizat Curtea de Conturi privind cheltuielile companiilor municipale infiintate de Firea, declarate ilegale
Foto: Arhiva Facebook/ PNL

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, a sesizat Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile efectuate de catre companiile Primariei Capitalei, dupa ce instanta a decis anularea hotararilor de infiintare.

"Am sesizat, cu nr. de inregistrare, prin adresa oficiala, Curtea de Conturi, cerandu-i sa verifice legalitatea cheltuielilor efectuate de catre Companiile Primariei Capitalei dupa ce instanta a hotarat anularea Hotararilor de infiintare.

Sesizarea este depusa alaturi de colegii mei, consilieri generali PNL", a anuntat, miercuri, Violeta Alexrndru.

In noiembrie 2018, instanta a constatat ca infiintarea companiilor municipale ale Primariei Bucuresti s-a facut cu incalcarea legii, pentru ca hotararile de Consiliu au fost votate cu majoritate simpla (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), in loc sa fie luate cu majoritate de doua treimi, asa cum ar fi trebuit.

Potrivit presedintelui USR Bucuresti, Roxana Wring, in iunie 2019, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit ca toate companiile municipale au fost infiintate cu incalcarea legii.

"In ciuda faptului ca decizia a fost definitiva, Gabriela Firea a cautat diverse artificii juridice in speranta ca ar putea anula aceasta decizie. Rand pe rand insa, tentativele sale sunt infirmate de catre judecatori, ceea ce confirma practic corectitudinea solutiei date in noiembrie anul trecut.

Gabriela Firea a tot sperat sa gaseasca o solutie juridica pentru a nu desfiinta companiile. Pentru ca daca le-ar desfiinta, ar recunoaste de fapt ca a gresit de la bun inceput. Si daca a gresit, atunci ar trebui sa raspunda pentru cele 600 de milioane de lei cat a costat aceasta eroare.

Nu setea de dreptate o macina pe Gabriela Firea, ci teama ca, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa vina cu bani de-acasa pentru a acoperi aceasta pierdere colosala pe care a produs-o municipalitatii", a subliniat presedintele USR Bucuresti.

Vezi si Primaria Capitalei sfideaza instantele: Companiile declarate ilegale au primit bugete de circa 1 miliard de lei

#companii Firea cheltuieli, #PNL Bucuresti companii Firea , #primar Bucuresti