PNL cere in instanta dizolvarea companiilor infiintate ilegal de Firea: Administratia Bucurestiului a fost preluata efectiv in forta prin acest clan

Duminica, 25 Noiembrie 2018, ora 13:53
2730 citiri
PNL cere in instanta dizolvarea companiilor infiintate ilegal de Firea: Administratia Bucurestiului a fost preluata efectiv in forta prin acest clan

Consilierul general Ciprian Ciucu, Florin Citu si Ionel Danca au anuntat ca PNL va demara actiunea in instanta pentru dizolvarea celor 22 de companii municipale ale Primariei Capitalei, asupra carora Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea hotararilor de infiintare.

"Ai un buget pe an de 1 miliard de euro, iar tu dai companiilor 600 de milioane. Adica 60% din bugetul pe un an se duce pe aceste companii. A schimbat paradigma Bucurestiului prin aceste companii. A venit cu companii in domenii in care ai piata foarte functionala si care poate sa iti dea solutii muilt mai bune decat aceste companii.

Aceste companii sunt ilegale, nu au plan de business, nu au sedii. Cum crede ca va creste calitatea serviciilor publice dintr-o data? Noi cei din PNL si din CGMB am aratat ca sunt membri din Consiliile de Administratie care populeaza aceste companii. Administratia Bucurestiului a fost preluata efectiv in forta prin acest clan, ca altfel nu ii pot spune", a afirmat consilierul general Ciprian Ciucu, intr-o conferinta de presa sustinuta duminica la sediul PNL din Modrogan.

Liberalul a precizat ca trebuie sa exista o colaborare si cu USR in vederea desfiintarii acestor companii.

"Trebuie sa mergem cat de departe putem cu aceasta actiuni pana la desfiintare. Inclusiv cu USR trebuie sa colaboram foarte bine. S-ar putea sa castigam primariile, dar sa nu detine parghiile prin care sa punem bazele administrative. Miza este extrem de mare. S-ar putea sa ne trezim cu niste primari fara parghii, fara instrumente, care sa nu poata livra servicii publice de calitate", a completat Ciucu.

La randul sau, vicepresedintele PNL Florin Citu a spus ca Gabriela Firea, desi vrea sa pozeze in victima, a fost protejata si de catre Mihai Busuioc, presedintele Curtii de Conturi, si de alte institutii ale statului.

"A fost protejata (Gabriela Firea - n.red.) de Busuioc de la Curtea de Conturi. Doamna Firea, desi incearca sa ne arate ca e victima in Bucuresti, e protejata de institutiile statului. Firea incearca sa distruga doua companii private ale transportului de persoane.

Interesul pentru locurile de munca e mimat de doamna Firea. E speriata ca cei pe care i-a pus in functii acolo nu o vor mai sustine daca acest companii vor disparea", a declarat Citu.

Totodata, presedintele Comisiei Juridice a PNL Bucuresti, avocatul Cristian Bacanu, a facut un apel la consilierii generali sa nu mai voteze transferarea bunurilor catre cele 22 de companii municipale.

"Noi din PNL somam consilierii generali sa nu mai voteze transferarea de bunuri catre aceste companii. Domniile lor raspund in solidar pentru aceste voturi. Aceste companii vor fi, in opinia noastra dizolvate, pentru ca exista o decizie a instantei si orice suma care pleaca spre aceste companii se va constitui ca prejudiciu", a spus Bacanu.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, anularea tuturor hotararilor de infiintare a companiilor municipale ale Primariei Capitalei, in urma unui proces initiat de USR Bucuresti in 2017, decizia fiind definitiva, a anuntat, joi, presedintele USR Bucuresti, Roxana Wring.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, ca cele 22 de companii municipale sunt legale, in ciuda deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care spune ca aceste societati ar fi trebuit infiintate cu votul a doua treimi din Consiliul General al Municipiului, si nu cu majoritate simpla.

Edilul Capitalei spune ca aceste societati sunt legale, chiar daca in decizia Curtii de Apel se arata ca ele ar fi trebuit infiintate cu o majoritate de doua treimi.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...