Precizari de la Primaria Capitalei (2): Inimioarele nu sunt iluminat festiv, ci decoratiuni luminoase - UPDATE Intrebarea care ramane

Joi, 22 Februarie 2018, ora 17:14
4779 citiri
Precizari de la Primaria Capitalei (2): Inimioarele nu sunt iluminat festiv, ci decoratiuni luminoase - UPDATE Intrebarea care ramane
Foto: Arhiva Hepta.ro

In urma articolului publicat astazi pe Ziare.com Firea ne pune pe strada paturi in forma de inima. Contract fara licitatie, intre doua firme "neformate" ale Primariei, PMB ne-a trimis unele precizari.

Articolul scoate la iveala o tranzactie care ridica mari semne de intrebare realizata intre doua firme nou-infiintate ale Primariei, prin care se inchiriaza diverse decoratiuni cu inimioare pentru un Targ de Martisor organizat in perioada 24 februarie - 8 martie, in Piata Universitatii.

27.000 de euro, prin incredintare directa, pentru inchirierea de ornamente de la o firma a Primariei (Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti) de o alta firma a Primariei (Compania Municipala de Agrement Bucuresti SA).

Mai mult, semnalam un alt aspect care ridica semne de intrebare - potrivit SEAP, oferta a fost initiata pe 20 februarie la ora 11:41, iar la ora 12:47 a fost si atribuita.

In plus, incercand sa obtinem puncte de vedere de la companiile implicate in tranzactie, am aflat de la Primaria Capitalei ca nu putem beneficia nici macar de un numar de telefon de la acestea fara o solicitare scrisa. Pe care am facut-o si la care nu am primit raspuns nici pana in acest moment. Desi fac tranzactii intr-o veselie (sute de proceduri fiind evidentiate in SEAP), nu exista informatii despre aceste companii care functioneaza din banii bucurestenilor.

Ce ne "precizeaza" Primaria Capialei

Nu am primit date de contact ale companiilor, dar am primit precizari de la Primaria Capitalei: decoratiunile nu constituie iluminat festiv/stradal, ci decoratiuni luminoase, se citeaza opinia neavenita a unui consilier general, autorul articolului nu a solicitat detalii si bineinteles avertismentul ca daca nu publicam precizarile "pentru corecta informare a opiniei publice" isi rezerva dreptul pentru a actiona potrivit legii.

Nimic despre banii bucurestenilor plimbati dintr-o firma in alta, nimic despre accesul la informatii despre firmele Primariei, nimic despre semnele de intrebare ridicate de tranzactia directa, realizata intr-o ora.

In ce priveste acuzatia ca autorul nu a solicitat detalii, reamintim pe aceasta cale ca solicitam Primariei Capitalei opinia pentru fiecare articol care o implica, unde sunt necesare informatii suplimentare sau un punct de vedere. De la inceputul anului am trimis sapte solicitari la Primaria Capitalei, la care am primit, pana acum, doar trei raspunsuri. In plus, in raspunsurile primite sunt oferite doar partial informatiile solicitate, unele aspecte semnalate fiind total ignorate.

Publicam mai jos comunicatul integral primit de la Primaria Capitalei, in forma in care a fost trimis:

"PRECIZARI

Referitor la articolul aparut pe site-ul ziare.com - "Firea ne pune pe strada paturi in forma de inima. Contract fara licitatie, intre doua firme neformate ale Primariei", Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Decoratiunile luminoase la care se face referire in articol nu constituie iluminat festiv/stradal, asa cum, eronat, se sugereaza in materialul semnat de Andreea Ghinea, ci decoratiuni luminoase ce vor fi instalate pentru Targul de Martisor, care va avea loc la esplanada cu statui, din Piata Universitatii.

Mai mult decat atat, in articol se citeaza opinia neavizata a unui consilier general, care, facand referire la legislatia privind iluminatul public,afirma ca "iluminatul festiv nu il poate face oricine, ci operatorul de iluminat, care pana la 31 martie inca este Luxten".

Reiteram faptul ca nu este vorba despre iluminat festiv, ci despre amplasarea unor decoratiuni tematice in cadrul unui eveniment, asadar compania Luxten, care gestioneaza iluminatul public si iluminatul festiv de sarbatori nu este si nu avea de ce sa fie implicata in acest proiect.

O alta informatie falsa si tendentioasa este cea conform careia "Actul aditional e semnat ilegal de primar, pentru ca doar CGMB putea sa prelungeasca contractul", cu referire la compania Luxten, insa, in realitate, prelungirea contractului cu Luxten s-a realizat respectand in totalitate prevedrile Legii 51/2006 (art. 33, alin 3), modificata si completata.

Avand in vedere ca autoarea articolului nu a solicitat detalii despre evenimentul organizat in Piata Unviersitatii, preferand sa publice, fara o minima verificare, afirmatiile nefondate ale unui consilier general, induce ideea ca materialul publicat nu are scop informativ ci se inscrie in seria de articole menite doar sa aduca prejudicii de imagine atat Primariei Capitalei cat si Primarului General.

Avand in vedere cele expuse si pentru corecta informare a opiniei publice, va rugam sa publicati precizarile noastre, in caz contrar rezervandu-ne dreptul de a actiona in consecinta, conform legii.?

Serviciul pentru Relatia cu Mass-Media"

UPDATE: Dupa publicarea acestui articol, Primaria Capitalei a revenit cu noi precizari.

Mai intai, Primaria Capitalei se delimiteaza de firmele pe care le-a infiintat, explicand ca "Procedura de achizitie mentionata in articol, (sic!) nu a fost realizata de catre Primaria Municipiului Bucuresti, asa cum in mod eronat se mentioneaza in articolul mai sus mentionat, ci de catre Compania Municipala Agrement Bucuresti S.A., doua entitati separate din punct de vedere juridic".

Dupa care invoca toate prevederile legale care au fost respectate in procedura de achizitie intre cele doua companii si sustine ca "finalizarea achizitiei directe intr-un interval de aproximativ o ora denota profesionalismul autoritatii contractante, precum si al operatorului economic si devotamentul Companiei Municipale Agrement Bucuresti S.A. de a realiza cu succes obiectivele pe care si le-a asumat".

Cititi mai jos, integral, precizarile Primariei Capitalei.

Si, totusi, sunt doua firme ale Primariei Capitalei. S-a spus ca se infiinteaza 22 de firme ca sa se reduca din costurile serviciilor platite din taxele si impozitele cetatenilor. Una dintre firme a cumparat, din banii cetatenilor, niste ornamente. Si acum le inchiriem pentru cateva zile pentru 27.000 de euro? Si de Craciun la fel? Si la anu' de Martisor? Daca tot le-am platit o data, nu ar trebui sa fie de ajuns?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Primaria Capitalei inimioare, #Firea Targ Martisor inimioare , #primar Bucuresti
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Actiunea "Autobuzul Turcesc"! Cel mai gras parandarat! AFERIM!!
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
dar paturile inimioare au somiere cu arcuri sau saltele de paie ?