Primaria Capitalei a ales un nou logo pentru Bucuresti (Galerie foto)

Vineri, 05 Mai 2017, ora 09:47
27089 citiri
Primaria Capitalei a ales un nou logo pentru Bucuresti (Galerie foto)
Foto: Primaria Capitalei

Dupa scandalul logo-ului plagiat, Primaria Capitalei a ales un nou simbol pentru Capitala.

E vorba despre un logo gandit de Alexandru Mihai Nenciu, care reprezinta "un cumul de valori reprezentative pentru Bucuresti", dupa cum se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei, remis vineri Ziare.com.

Potrivit autorului, schita insumeaza 4 edificii reprezentative pentru Bucuresti, care reconstituie etapele istoriei acestui oras. Este vorba despre Ateneu, Palatul CEC, Arcul de Triumf si Arena Nationala.

Alexandru Mihai Nenciu este absolvent de Design industrial la Universitatea de Arta Bucuresti, iar proiectul sau era pe locul doi in urma votului comisiei care a ales logo-ul orasului Bucuresti.

Juriul care a votat pentru noul logo al Capitalei este format din:

- primarul general al Capitalei, Gabriela Firea

- prof. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, sectia de Arte, Arhitectura si Audiovizual

- Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti

- Anca Boeriu, lector la departamentul Grafica al UNARTE

- Dr. Vladimir Nicula, lector Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu

- Ioana Ciocan, vicepresedinte Uniunea Artistilor Plastici

- Dochita Zenoveiov, brand innovator, "INOVEO"

- Bogdan Naumovici, publicitar

- Corina Vintan, managing partner "Links Associates"

- Mirel Palada, sociolog (fost purtator de cuvant in Guvernul Victor Ponta)

Citeste mai multe despre proiectele depuse si ce criterii au fost luate in seama pentru stabilirea castigatorului.

Pentru acest logo, Primaria va aloca din banii bucurestenilor un premiu de 50.000 de lei (brut), suma reprezentand cesionarea exclusiva a drepturilor de autor, nelimitata in timp si spatiu, pe orice suport material si in toate modurile.

Logo-ul desemnat initial castigator, conceput de timisoreanul Narcis Teodor Lupou, a fost descalificat, in urma acuzatiilor de plagiat.

Primaria arata ca, "pentru a se evita situatii de genul celei intalnite la primul logo declarat castigator, organizatorii concursului au decis, de comun acord cu membrii juriului, ca inmanarea propriu-zisa a premiului si semnarea contractului de cesiune a drepturilor de autor sa aiba loc in termen de 7 (sapte) zile de la comunicarea publica a deciziei.

Castigatorul va fi validat doar daca in acest interval, in care lucrarea va fi expusa public pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti si pe pagina de Facebook, nu apar sesizari pertinente privind un eventual plagiat sau similitudine cu un alt logo existent.

In cazul in care decizia ramane definitiva, acest lucru va fi comunicat public pe data de 12.05.2017, moment in care vor fi publicate in mediul online toate lucrarile participante la concurs.

In functie de aprecierea pe care o vor primi din partea publicului, unele dintre acestea vor primi premii simbolice pentru popularitate, iar autorii vor fi inclusi intr-o baza de date pentru a fi solicitati pentru lucrari viitoare de grafica de catre institutiile subordonate ale Primariei Capitalei".

"Chiar daca se naste mai greu, un logo al orasului este necesar, ca element de identitate, atat pentru locuitorii sai, cat si pentru cei care il viziteaza. Trebuie sa intram in randul lumii civilizate si in acest domeniu", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nou logo Bucuresti, #nou logo Capitala, #scandal logo plagiat , #primar Bucuresti