Primaria Capitalei a anulat licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice. UPDATE Care au fost motivele

Miercuri, 11 Decembrie 2019, ora 16:22
8142 citiri
Primaria Capitalei a anulat licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice. UPDATE Care au fost motivele

Licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice pentru Capitala a fost anulata, conform Sistemului informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice (SICAP).

Licitatia a fost anulata pe 10 decembrie 2019 pe motiv ca "au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme".

Au depus oferte asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.S. (Turcia) si SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (Romania - Otopeni, reprezentant al companiei BYD - China).

UPDATE: 16:19:

Primaria Capitalei a transmis pentru Ziare.com motivele pentru care licitatia a fost anulata:

Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.S. (Turcia):

Motiv respingere: art. 215, alin. (4) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, "oferta este considerata inacceptabila daca nu indeplineste conditiile de forma aferente elaborarii si prezentarii acesteia, a fost prezentata de catre un ofertant care nu are calificarile necesare sau al carei pret depaseste valoarea estimata, astfel cum a fost stabilita si documentata inainte de initierea procedurii de atribuire, iar aceasta valoare nu poate fi suplimentata"; art. 137, alin. (2), litera e) din HG nr. 395/2016, si anume: "pretul, fara TVA, inclus in propunerea financiara depaseste valoarea estimata comunicata prin anuntul de participare si nu exista posibilitatea disponibilizarii de fonduri suplimentare pentru indeplinirea contractului de achizitie publica"; legislatia UE, conf art. 26 alin. (4) lit. b) din Directiva 2014/24/UE a Parlamentului European si a Consiliului, privind achizitiile publice

New Kopel Car Import (Romania - Otopeni, reprezentant al companiei BYD - China):

Motiv respingere: in conformitate cu prevederile art. 137 alin. 3 lit a) din HG 395/2016 "nu satisface in mod corespunzator cerintele caietului de sarcini", respectiv raspunsurile neconcludente la solicitarile de clarificari.

Amintim ca in luna iunie, Primaria Capitalei a anuntat ca doi operatori au depus oferte in cadrul procedurii de achizitie pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de autobuze electrice.

Valoarea totala a investitiei era de 219.571.200 milioane de lei (fara TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177.997.631,79 milioane de lei (fara TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Regional (POR) 2014 -2020.

Citeste si:
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 27 ianuarie, că țara noastră este la zi în privința obiectivelor asumate în Planului Naţional de Redresare...