Ziare.com

Primaria Capitalei a anulat licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice. UPDATE Care au fost motivele

de Andreea Ghinea
Miercuri, 11 Decembrie 2019, ora 16:22

   

Primaria Capitalei a anulat licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice. UPDATE Care au fost motivele
Licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice pentru Capitala a fost anulata, conform Sistemului informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice (SICAP).

Licitatia a fost anulata pe 10 decembrie 2019 pe motiv ca "au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme".

Au depus oferte asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.S. (Turcia) si SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (Romania - Otopeni, reprezentant al companiei BYD - China).

UPDATE: 16:19:

Primaria Capitalei a transmis pentru Ziare.com motivele pentru care licitatia a fost anulata:

Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.S. (Turcia):

Motiv respingere: art. 215, alin. (4) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, "oferta este considerata inacceptabila daca nu indeplineste conditiile de forma aferente elaborarii si prezentarii acesteia, a fost prezentata de catre un ofertant care nu are calificarile necesare sau al carei pret depaseste valoarea estimata, astfel cum a fost stabilita si documentata inainte de initierea procedurii de atribuire, iar aceasta valoare nu poate fi suplimentata"; art. 137, alin. (2), litera e) din HG nr. 395/2016, si anume: "pretul, fara TVA, inclus in propunerea financiara depaseste valoarea estimata comunicata prin anuntul de participare si nu exista posibilitatea disponibilizarii de fonduri suplimentare pentru indeplinirea contractului de achizitie publica"; legislatia UE, conf art. 26 alin. (4) lit. b) din Directiva 2014/24/UE a Parlamentului European si a Consiliului, privind achizitiile publice

New Kopel Car Import (Romania - Otopeni, reprezentant al companiei BYD - China):

Motiv respingere: in conformitate cu prevederile art. 137 alin. 3 lit a) din HG 395/2016 "nu satisface in mod corespunzator cerintele caietului de sarcini", respectiv raspunsurile neconcludente la solicitarile de clarificari.

Amintim ca in luna iunie, Primaria Capitalei a anuntat ca doi operatori au depus oferte in cadrul procedurii de achizitie pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de autobuze electrice.

Valoarea totala a investitiei era de 219.571.200 milioane de lei (fara TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177.997.631,79 milioane de lei (fara TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Regional (POR) 2014 -2020.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7744 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bacsis e un cuvint inventat de turci.

De aia zice PSD-ul ca Turcia are cea mai buna experienta in toate domeniile.

 

Baieti,

nu vi se pare prea cusuta cu ata alba cumpararile astea de tramvaie, autobuze, Diesel sau electrice, toate din Turcia? Este oare Turcia cea mai mare forta in domeniul Auto si nu stim noi? Cum se face ca Clujul cumpara autobuze, troleibuze, tramvaie din Germania si Romania-tramvaie de la Arad- iar Bucurestiul numai din Turcia, tara peschesului si a parandaratului? Luati-o fratilor bucuresteni pe Firea de mot, si dati cu ea de pamant, ca asta va fura si izmenele de pe voi, fratilor!

 

pai asta este baiete

germania si olanda cer cu 20% mai mult pe un tramvai decat turcia. asta pentru ca ne iubesc si vor sa ne saraceasca cat mai repede. sa ajunga unii ca voi slugi pe doi euro la ei. unde este demnitatea voastra de romani.

Baiete,

Aradul nu cere cu 20% mai mult. Aradul face cel mai ieftin, raportat la performante si calitate, din Europa. Daca turcii cer mai putin decat Aradul, asta este o smecherie specifica Bucurestiului. Ceri putin la Licitatie, o castigi, dupa care vii cu Anexe, in care introduci tot felul de chitibusuri, de gainarii, si dublezi sau chiar triplezi pretul cu care ai castigat licitatia. Cu implicarea, fireste, a beneficiarului, care isi primeste de aici parandaratul. Nu trebuie sa cumperi tramvaie neaparat de la Siemens. Nu. Cumpara de la Arad, ca sunt apropiate de Siemens. Dar la un pret bun. Si mult, calitativ peste turci. Si, faci si tu bine unei firme din Romania, nu din Turcia. Intelegi prietene?

germania si olanda cer cu 20% mai mult pe un tramvai decat turcia

Doar 20%??? Un exemplu, mai pre ințelegerea ta de Veorikar.

Jermania- Be-em-veu/ Mergedes...
Turcia- Devrim/ Otokar/ Anadol/

In fine, să vorbești de "demnitate", ploconit fiind la picioarele cadanei analfabete Veorika și ale sultanului pușcăriaș Draknea, e ca și cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului...

Multă, multă Veorikărie pe lumea asta...

Mey, carcalete: in anii '90, era plin de Otosane

Aia de la Brasov si aia de la Rocar puteau produce autobuze si camioane mult mai ieftine, la 50% din pretul celor turcesti. Dar Vacaroiu asa a vrut: "sunt licenta Ford". Asa a pus PSD economia nationala pe butuci.

Iar cand n-a mmai mers cu spaga la vedere, au adus la mana a doua, rulate deja la 1 milion de kilometri. S-a umplut tara de vechituri: autobuze si troleibuze de anii '70 rulau in 2000 in Romania.

Sa nu uitam

cuvantul "bakshis" este un cuvant turcesc.

Domne, gurile rele zice că

toată daravera se trage de la parandărăptu' care ie sub standard, adecă de 20% ...

Capuchehaia

Peshchesul intotdeauna a fost mai mare decat bacshishul.
Iar birul ca birul, se plateste o data pe an !
Sa fac cineva o diagrama a furaciunii la CEX-ul PSD, ne incurcam in socoteli !
Furi si dai !
Dai si Furi !
Functie reciproca !
Bir

Apropo de bani, peschesuri, parandarate.

Geaca cu care s-a prezentat la Audieri la DNA Timisoara, tovul Caprar, seful Ciumei Cosii Arad, ala implicat in spagile si furaciunile de la cantarul Vama 2 Nadlac, costa numai... 1500 de euro. Are gusturi fine tovarasul.

 

Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de ...

desfasurare al achizitiilor publice !!!
Sa te tii cu mana de burta de-atata ras !!!
COLABORATIV ? Mediu PERFORMANT ??? Sa faceti plici !
Panarama de titulatura, *** de licitatii publice, care mai de care mai mintita, mai trucata si mai cu castigatorii dinainte stiuti.
Astazi, in Romania, nu se mai respecta nici o clauza din contractele de achizitii publice, castiga licitatia cine trebuie pe 1 leu, iar a doua zi face aditional pentru suplimentarea bugetului de enspe ori, ca antreprenorul nu a luat in calcul ca ziua are 24 de ore si ca este compusa si din zi si din noapte, toate astea numindu-se LUCRARI NEPREVAZUTE, argument hotarator dimpreuna cu spaga prevazuta !!!
Titulaturi COMPLECSE, de sta ***-n coada si ramane asa pana dupa ce se da para-ndaratul !
Spaniolii sunt prinsi ca fraudeaza licitatia la metrou si ca dau mita, dar nu se-ntampla absolut nimic, in continuare infractorii sunt oameni de afaceri.
Metroul din Drumul Taberei a avut enspe termene de finalizare inca de acum nici nu mai stiu cati ani, dar in continuare constructorului nu ii este reziliat contractul, nu i se confisca garantia de buna executie, nu i se percep penalitati de intarziere si nici despagubiri !!!
Mituitii stiu de ce !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor