Primaria Capitalei a castigat definitiv procesul intentat de USR impotriva firmelor lui Firea

Vineri, 16 Martie 2018, ora 14:00
3747 citiri
Primaria Capitalei a castigat definitiv procesul intentat de USR impotriva firmelor lui Firea
Foto: Facebook/Primaria Municipiului Bucuresti

Primaria Capitalei anunta ca a castigat definitiv procesul intentat de USR pentru suspendarea hotararilor de Consiliu General privind infiintarea celor 22 de companii care alcatuiesc Holdingul Municipal Bucuresti - Capitala Europeana.

"Prin Decizia nr. 1487/ 14.03.2018, Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv, ca neintemeiat, recursul reclamantilor USR Roxana Wring si Ana Maria Ciceala, care solicitau suspendarea hotararilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind infiintarea celor 22 de companii municipale", a informat PMB, vineri, printr-un comunicat.

In context, primarul Gabriela Firea spune ca decizia instantei intareste ideea ca infiintarea acestor companii reprezinta "o initiativa perfect legala".

"Subliniez inca o data ca societatile comerciale care alcatuiesc Holdingul Municipal Bucuresti - Capitala Europeana reprezinta un demers conform legii si un model implementat cu succes in alte capitale europene, aspect nementionat de niciunul dintre contestatarii acestui demers al Municipalitatii. Reamintesc ca activitatea acestor companii municipale este transparenta, acestea vor fi supuse anual controlului Curtii de Conturi, respecta legislatia privind achizitiile si isi vor raporta activitatea economica in fata Consiliului General", a precizat Firea, citata in comunicat.

Primaria Capitalei este singura administratie din tara care de 11 ani nu a facut nicio delegare de gestiune a unui serviciu public, mai arata PMB.

"Contractele incheiate inainte de anul 2000 se prelungeau sine die, fara licitatii, fara o procedura transparenta, fara respectarea legislatiei privind utilitatile si serviciile publice. De asemenea, potrivit estimarilor, activitatea acestor societati va determina reducerea cu 25% a efortului de la bugetul local.

Totodata, infiintarea companiilor municipale permite incheierea unor parteneriate public-private cu mediul de afaceri, in domeniile de specialitate, ceea ce reprezinta o accelerare a realizarii unor proiecte de investitii, esentiale pentru Bucuresti", mentioneaza PMB.

Pe 11 mai 2017, reprezentantii Uniunii Salvati Romania au depus la Tribunalul Bucuresti cererea de suspendare a hotararilor de Consiliu General al Municipiului Bucuresti care prevad infiintarea societatilor comerciale detinute de Municipalitate.

"Prin suspendarea ceruta in instanta vrem sa oprim cheltuirea ireversibila a banului public prin aceste structuri infiintate ilegal si sa prevenim blocarea administratiei publice prin dublarea structurilor primariei", sustinea atunci USR.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Primaria Capitalei USR firme proces castigat , #primar Bucuresti