Ziare.com

Primaria Capitalei da cate 2.000 de lei femeilor insarcinate cu conditia sa stea in Bucuresti de cel putin sase luni

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 14:37

   

Primaria Capitalei da cate 2.000 de lei femeilor insarcinate cu conditia sa stea in Bucuresti de cel putin sase luni
Primaria Capitalei va oferi vouchere in valoare de 2.000 de lei femeilor insarcinate, pentru plata medicamentelor si a serviciilor medicale, a decis Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Proiectul de hotarare a fost initiat de catre primarul Gabriela Firea, care sustine ca rata natalitatii a scazut in ultimii ani, in timp ce numarul varstinicilor a crescut, "schimbarea echilibrului dintre generatii putand duce la reducerea disponibilitatilor resurselor umane".

Proiectul de hotarare a fost aprobat miercuri cu 50 de voturi "pentru" si doua voturi "impotriva".

"Aceasta suma, care nu este nici mica, nici mare, este suficienta pentru a acoperi tratamentele nedecontate", a spus Gabriela Firea la inceputul sedintei de Consiliu General.

Primarul Capitalei isi motiveaza propunerea prin faptul ca rata natalitatii a scazut in ultimii ani, in timp ce numarul varstinicilor a crescut, schimbarea echilibrului dintre generatii putand duce la reducerea disponibilitatilor resurselor umane.

"Anual, in municipiului Bucuresti se nasc aproximativ 20.000 de copii. Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, in perioada 2010-2015 numarul nou-nascutilor vii, ai caror parinti au rezidenta pe raza municipiului Bucuresti, a scazut, astfel ca, daca in anul 2010 s-au inregistrat 21.147 de copii, in anul 2015 s-au inregistrat 19.255 de copii.

Avand in vedere rata scazuta a natalitatii, se impune implicarea autoritatii locale in identificarea unor masuri sociale suplimentare, care sa influenteze cresterea natalitatii", se arata in proiectul de hotarare.

Proiectul presupune "incurajarea natalitatii si a ratei fertilitatii, astfel incat femeile tinere sa fie sprijinite in procesul luarii deciziei de pastrare a sarcinii si de monitorizare corespunzatoare a acesteia".

Potrivit proiectului, beneficiaza de vouchere in valoare de 2.000 de lei pentru cheltuielile cu analizele medicale nedecontate de Casa de Asigurari de Sanatate si pentru eventualele tratamente nedecontate femeile insarcinate cu domiciliul sau resedinta in Bucuresti (cu viza de resedinta dobandita cu cel putin sase luni de la data demararii proiectului).

Suma de 2.000 de lei va fi impartita in doua vouchere.

Primul va fi oferit dupa procesarea cererii, in baza primei adeverinte medicale, iar al doilea dupa intrarea in luna a sasea de sarcina, in baza celei de-a doua adeverinte medicale.

Primaria Capitalei are in curs mai multe proiecte de acordare a unor ajutoare financiare. Consilierii generali au aprobat, in sedinta din 18 mai anul trecut, proiectul de hotarare prin care Primaria Capitalei va acorda, prin Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucuresti, un stimulent de 1.500 de lei net fiecarei familii de tineri care se casatoresc, cu conditia ca cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie si cel putin unul dintre ei sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti.

De asemenea, in 8 iunie anul trecut a fost aprobat si proiectul de hotarare care prevede acordarea unui stimulent financiar in valoare de 2.500 de lei pentru copiii nou-nascuti, cu conditia ca unul dintre parinti, cel putin, sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti, iar copilul sa se fi nascut intr-una dintre maternitatile din Capitala.

In 19 iulie, a fost aprobat un alt proiect care prevede acordarea unui ajutor financiar in valoare de 1.000 de lei lunar pentru copiii cu handicap, cu conditia ca cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul in Capitala, iar in sedinta din 30 august s-a aprobat proiectul privind oferirea a 500 de lei pe luna pentru adultii cu handicap.

Totodata, municipalitatea, prin Directia Generala de Asistenta Sociala, acorda un ajutor financiar lunar intre 300 de lei si 1.200 de lei pentru familiile monoparentale cu unul sau mai multi copii care au un venit net mediu pe membru de familie de pana in 200 de lei si intre 200 de lei si 400 de lei pentru familiile monoparentale cu unul sau mai multi copii, care au un venit net mediu pe membru de familie intre 201 si 530 de lei inclusiv, proiectul in acest sens fiind aprobat in 31 octombrie anul trecut.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 10214 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Primaria Capitalei da cate 2.000 de lei femeilor insarcinate cu

conditia sa stea in Bucuresti de cel putin sase luni"

- asa mo ! sarumana la duamna , sa manace si gura la gravidele frontase ceva ! sa te tii exod spre bucale ! :o(((

 

pai cum sa nu stea piranda 6 luni in capitala, pe banii lui firea?

sta si 12 luni daca e nevoie :)
dar nu munceste nimic, are "frezoane".
are firea ceva si pentru tatii care pot sta si ei cateva luni... cativa ani, atata cat trebuie ...

 

FI-REA discrimineaza in continuare femeile din Romania

acest "Proiectul de hotarare" a femeilor ins─ârcinate ajutate sa isi acopere cheltuielile tratamentelor nedecontate le are TOATE femeile invariante!
Jos cu fire si protejarea Pirandelor de Ferrentari.

 

da, si toate femeile insarcinate vor vota cu Firea

adica nimeni :)

recomand sa dea numai la femeile

Insarcinate cu primul copil.

 

cand esti insarcinata cu primul copil, se numeste incest.

si nu se dau 2'000 de lei, ci cativa ani ...

pomana

Normal ar fi sa dea daca macar soti au un loc de munca.Sunt destui votanti asistati social.

 

pomana-pomana, dar banii ai cui sunt ?!?!?

ai lui cyonel :))))))
v-a cerut voie firea sa dea ea bani cui doresc matzele ei?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor