Primaria Capitalei va da stimulentul pentru nou-nascuti si parintilor cu viza de flotant in Bucuresti

Luni, 03 Iulie 2017, ora 15:21
7619 citiri
Primaria Capitalei va da stimulentul pentru nou-nascuti si parintilor cu viza de flotant in Bucuresti

Primarul Gabriela Firea a precizat ca stimulentul financiar de 2.500 de lei pentru nou-nascuti este acordat atat parintilor care au domiciliul in Bucuresti, cat si celor cu viza de flotant in Capitala.

"E nevoie ca macar unul dintre parinti sa aiba buletin de Bucuresti, sa aiba domiciliul in Capitala sau resedinta. Este valabil si atunci cand o familie locuieste flotant in Bucuresti. Sunt foarte multi tineri care lucreaza in Capitala (...), stau cu chirie. Deci este valabil si pentru familiile care o viza de flotant si nu domiciliul", a afirmat Firea, luni, intr-o interventie video pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului general, acest stimulent este acordat pentru toti copiii nascuti intr-o maternitate din Capitala incepand cu 26 iunie, data la care a intrat in vigoare hotararea CGMB.

"Consiliul General al Municipiului Bucuresti aproba doar hotarari valabile in Capitala. Fireste, ca parinte mi-as dori ca toti copiii din Romania sa poata sa primeasca acest stimulent financiar la nastere, le voi transmite colegilor mei, si in masura in care si bugetul va permite poate si alte autoritati locale vor lua aceasta initiativa.

Nu este o suma foarte mare cea de 2.500 de lei, dar este un bun inceput, e o suma pe care parintii o folosesc, eu asa sper, in beneficiul copiilor. Toti cei care avem copii stim cat de multe sunt necesare atunci cand apare un bebelus in viata unei familii, cat de multe lucruri trebuie sa fie cumparate. (...) Nu este o alocatie, este un stimulent financiar care se acorda de catre Primarie la nasterea unui copil", a spus Firea.

Ea a aratat ca nasterea trebuie sa fi fost inregistrata intr-o maternitate publica sau privata.

"Noi acordam acesti bani copiilor si nu este in regula sa ii discriminam. (...) Nu se acorda doar pentru primul nascut acest stimulent financiar, ci pentru toti bebelusii care apar pe lume", a adaugat Firea.

CGMB a aprobat, la initiativa primarului Gabriela Firea, hotararea nr. 209/ 2017 prin care familiile din Bucuresti primesc un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut.

Parintii pot depune, incepand de luni, documentele pentru obtinerea stimulentului financiar pentru nou-nascuti. Dosarele pot fi depuse in decurs de o luna de la nasterea copilului.

Cererile vor fi depuse la sediul Centrului de Informare si Consiliere pentru Cetateni din Soseaua Stefan cel Mare, nr. 38, sector 2, si la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti din strada Foisorului, nr. 56-58, sector 3, de luni pana vineri, intre orele 9:00 - 15:00.

Banii se pot acorda cash sau prin virament bancar.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...
Comentarii