Primaria Capitalei vrea sa dea 3 milioane de euro in plus pentru Catedrala Neamului. Ce muzee cer mai multi bani

Luni, 08 August 2016, ora 13:36
5249 citiri
Primaria Capitalei vrea sa dea 3 milioane de euro in plus pentru Catedrala Neamului. Ce muzee cer mai multi bani
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Bucuresti ar putea suplimenta cu 15 milioane de lei (peste 3,3 milioane de euro) sprijinul acordat pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, desi bugetul aprobat este de doua milioane de lei.

Proiectul de hotarare pentru suplimentare figureaza pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Tot atunci se va decide si acordarea unui sprijin de 4,5 milioane lei pentru Manastirea Antim.

Ce alte modificari in buget s-ar mai putea face

Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti solicita suplimentarea cu 400.000 de lei a sumelor pentru tratamente de combatere a tantarilor.

Muzeul National al Literaturii Romane doreste majorarea bugetului institutiei cu 2,3 milioane de lei, din care 2 milioane pentru cheltuieli ocazionate de mutarea bunurilor de patrimoniu muzeal, reparatii curente si amenajare spatii la sediul din Calea Grivitei. 300.000 de lei sunt solicitati pentru editarea Dictionarului General al Literaturii Romane.

Muzeul Municipiului Bucuresti solicita o suplimentare de 2,4 milioane de lei pentru relocarea depozitului Pinacotecii la sediul renovat Casa Cesianu, dar si 566.000 de lei pentru achizitii muzeale si dotari cu echipamente.

Bugetul Teatrului Evreiesc de Stat ar putea fi suplimentat cu 789.000 de lei, dintre care 654.000 lei pentru desfasurarea Festivalului International de Teatru Idis, iar 135.000 de lei pentru bunuri si servicii, dar si consultanta in vederea crearii unei noi identitati vizuale a institutiei.

Teatrul de Comedie doreste achizitia unei firme luminoase, dar banii vor fi redistribuiti de la alte capitole ale bugetului acestei institutii.

De unde se iau banii

"Solicitarile antementionate sunt fezabile prin diminuarea cu 25.777.000 de lei din bugetul PMB de la pozitia 'Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca Tei si zona adiacenta lor', unde conform scrisorii Directiei Management Proiecte si Finantari Externe nr. 1096/1.07.2016 se propune o diminuare a sumelor aprobate prin HCGMB nr.32/2006", prevede raportul de specialitate.

La acestea se adauga 204.000 de lei, deoarece Directia de Mediu solicita eliminarea din Lista obiectivelor de investitii a obiectivului "Realizare harta strategica de zgomot" in suma de 334.000 lei si aprobarea sumei de 130.000 lei pentru Servicii de consultanta de natura cheltuielilor curente pentru elaborarea masurilor de reducere a zgomotului in Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Firea bani Catedrala Neamului, #bani buget Catedrala Neamului, #primarie bani Catedrala Neamului , #primar Bucuresti