Ziare.com

Primaria Capitalei vrea sa dea peste 3 milioane euro pentru a consolida cladirea in care se afla Club A

Sambata, 21 Septembrie 2019, ora 13:20

   

Primaria Capitalei vrea sa dea peste 3 milioane euro pentru a consolida cladirea in care se afla Club A
Primaria Capitalei, prin Administratia Municipala pentru Consolidarea Lucrarilor cu Risc Seismic (AMRCCRS), a lansat o licitatie de 14,62 milioane lei (3,08 milioane euro) pentru a consolida cladirea din Strada Blanari nr. 14, unde se afla si Club A, potrivit unui anunt publicat pe platforma SICAP.

Licitatia vizeaza achizitia de servicii de proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie lucrari de consolidare a imobilului situat in Strada Blanari nr. 14, Sector 3.

Imobilul, situat in zona protejata nr. 26 Lipscani, este inscris in lista monumentelor istorice din anul 2015 si se incadreaza atat in Situl I de arhitectura al Municipiului Bucuresti, cat si in Ansamblul Centrul Istoric.

"Imobilul a fost construit in perioada 1934-1937, are regim de inaltime S+P+5, suprafata teren 846 mp, suprafata construita 690 mp, suprafata desfasurata 4.569 mp, inaltime 23 m; este proprietate mixta, fiind impartit in spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta, 20,92% proprietate persoane fizice (doua spatii cu functiune culturala, Club A si Godot Cafe-Teatru, spatii de alimentatie publica) si spatii cu destinatia de locuinta 79,08% (40 apartamente in care locuiesc 48 persoane, la et. 1-5)", se arata in anunt.

Imobilul este incadrat in clasa de risc seismic RsII cu obligatie de consolidare, avand in vedere degradarile majore la nivelul plaseelor, peretilor si instalatiilor. Cladirea a suferit diverse recompartimentari interioare in zona de servicii si cea culturala.

Pentru a nu afecta aspectul exterior al cladirii, monument istoric, interventiile se vor realiza numai la interior, aspectul arhitectural si plastic va fi pastrat nealterat.

Durata contractului este estimata la 12 luni, din care 2 luni proiectare si 10 luni executie. Ofertantii trebuie sa prezinte o lista cu principalelor lucrari similare sau superioare din punct de vedere al complexitatii, duse la bun sfarsit in cursul "unei perioade care acopera cel mult ultimii 5 ani".

Tipul procedurii este procedura simplificata, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 octombrie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3741 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Numai gandul ca o firea va renova cladirea cu pivnita Clubului A

ma face sa regret ca am fost printre cei care au creat acest loc de libertate relativa. Clubul A poate evolua intr-o alta locatie, mai potrivita cu rolul sau contemporan. Clubul A istoric poate fi transformat intr-un muzeu interactiv, in care ca puteti vedea portretele noastre, ale tuturor celor invitati de-a lungul anilor, sa ascultati muzica anilor 70 pe un magnetofon Akai, muzica mixata de DJ din epoca :))) Sa beti o vodka la bar si sa savurati un Carpati sau Marasesti, ca nu prea aveam bani de altceva :)))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor