PSD il asteapta pe Nicusor Dan la Primaria Capitalei, dar il avertizeaza: Nu stam cu mana intinsa!

Luni, 06 Iunie 2016, ora 16:30
17490 citiri
PSD il asteapta pe Nicusor Dan la Primaria Capitalei, dar il avertizeaza: Nu stam cu mana intinsa!

Liderii PSD Liviu Dragnea si Gabriela Firea sustin ca propunerea facuta candidatului USB la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, de a fi viceprimar si de a forma o alianta PSD - USB, nu va fi mentinuta pentru mult timp daca acesta va continua sa o respinga.

Intrebata, luni, in cadrul unei conferinte de presa comune impreuna cu cei sase social-democrati castigatori la primariile de sector si cu liderul PSD Liviu Dragnea, daca isi mentine propunerea facuta lui Nicusor Dan, Firea a explicat in ce conditii acest lucru ramane valabil.

"Contractul nostru este cu bucurestenii, alianta noasta este cu bucurestenii - si cu cei care ne-au votat, si cu cei care nu ne-au votat. Dupa finalizarea numaratorii votului, impreuna vom lua o decizie.

Suntem oameni seriosi, daca am intins odata o mana, nu o retragem. Declaratiile dansului din ultima vreme ne-au pus pe ganduri", a spus Firea, facand referire la faptul ca, duminica seara, Nicusor Dan a negat ca va accepta functia de viceprimar.

La randul sau, Liviu Dragnea a spus ca Firea "a facut o oferta cinstita, corecta dlui Nicusor Dan exclusiv in interesul bucurestenilor".

"Am vazut aseara ca dl Nicusor Dan a refuzat aceasta oferta de colaborare de a forma o majoritate cu noi. Nu putem sta cu mana intinsa la nesfarsit, dintr-un motiv simplu: dna Firea are treaba. Daca ei vor reveni la sentimente mai bune, cu drag dna primar va reveni la sentimente mai bune. Dna Firea nu a ajuns primar general pentru a sta in permanenta in rugaminti", a mai spus Liviu Dragnea.

De asemenea, Gabriela Firea i-a felicitat pe sotul sau, Florentin Pandele, pentru o noua victorie la Primaria Voluntari, precum si pe Robert Negoita, primarul Sectorului 3, caruia i-a incurcat numele cel al fostului edil Liviu Negoita.

"Il felicit pe sotul meu. Pentru noi, ca familie, va fi foarte dificil, ca vom fi si mai ocupati. Eu si echipa mea de consilieri generali si cu toti specialistii cu care m-am sfatuit vom avea o munca grea, dar incununata de succes, la Primaria Capitalei. (...) Multumesc dlui Liviu Negoita care a transformat sectorul 3 intr-o perla a Capitalei... imi cer scuze, dlui Robert Negoita, sunt emotii mai mari decata aseara", a mai spus Firea.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...