Reabilitarea parcului Cismigiu. Firea se plange iar de acuzatii nefondate si ameninta cu tribunalul. Replica lui Nicusor Dan

Marti, 03 Septembrie 2019, ora 12:40
5293 citiri
Reabilitarea parcului Cismigiu. Firea se plange iar de acuzatii nefondate si ameninta cu tribunalul. Replica lui Nicusor Dan
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea se plange, marti, de faptul ca reprezentantii unor asociatii si partide doresc sa denigreze proiectul pentru refacerea parcului Cismigiu si ii ameninta cu judecata pe cei care o vor mai face. In replica, Nicusor Dan ii transmite sa arate proiectul, in loc sa ameninte.

"Am inteles ca reprezentanti ai unor asociatii si partide doresc prin orice mijloace sa 'salveze' parcul Cismigiu de la reabilitare! Vazand ca nu au obtinut in mediul online efectele scontate, sustinand, eronat, ca Primaria Capitalei vrea sa defriseze copaci din parcul Cismigiu, incearca acum sa profite de sensibilitatea pentru probleme ecologice a unor personalitati culturale, de a caror imagine doresc sa se foloseasca pentru a derula o campanie calomnioasa impotriva mea si a Primariei Capitalei", a scris Gabriela Firea pe contul ei de Facebook.

Edilul a insistat asupra faptului ca acest proiect urmareste restaurarea parcului, pastrand amprenta istorica.

"Proiectul NU propune infiintarea unor noi spatii comerciale si nici defrisari de arbori pentru realizarea de restaurante, ci sunt prevazute plantari noi, dar si demontarea unor constructii care imprima parcului o imagine improprie. Subliniez inca o data ca toate interventiile vor fi corelate cu statutul de monument istoric al parcului!", a spus Firea.

Edilul a precizat ca respinge ferm "orice zvonuri, insinuari si intoxicari ale opiniei publice care fac referire la asa-zise defrisari ale unor arbori cu valoare istorica si consider ca este injositor pentru orice om politic sa se foloseasca de oameni de valoare pe care, inducandu-i in eroare, sa-i transforme in instrumente politice!".

"Este ultima precizare publica pe care o fac. Cu cei care mai continua minciuna cu defrisarile si restaurantele, ma voi vedea direct la tribunal!", a incheiat primarul Capitalei.

Replica lui Nicusor Dan

In replica, Nicusor Dan i-a transmis Gabrielei Firea ca in loc sa ameninte mai bine ar face public proiectul referitor la Parcul Cismigiu.

"Gabriela Firea ii ameninta public cu judecata pe cei care critica proiectul sau pentru Parcul Cismigiu. A trecut deja o luna de cand societatea civila ii cere Gabrielei Firea proiectul tehnic in baza caruia s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Parcului Cismigiu, in valoare de 10 milioane euro. Comunicarea in spatiul public a proiectului tehnic ar pune capat oricaror speculatii si ar dovedi cine are dreptate", a transmis Nicusor Dan intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta precizeaza ca Asociatia Salvati Bucurestiul a inregistrat la Primaria Municipiului Bucuresti pe 13 august o cerere de informatii publice prin care solicita proiectul tehnic si ca daca nu primeste raspuns pana la termenul legal din 13 septembrie va inainta o cerere in instanta pentru a obliga Primaria la comunicarea informatiilor solicitate.

"Administratia publica se face cu acte, nu cu vorbe fara acoperire. Amintesc ca Gabriela Firea a mai anuntat public un proces impotriva mea pentru afirmatii calomnioase la adresa sa, a inregistrat respectivul proces, dar procesul a fost anulat de instanta pentru ca nu a platit taxa de timbru", a incheiat Nicusor Dan.

A.G.

Citește și:
Bucureștenii vor putea afla în timp real când vine autobuzul în stație. Proiect de peste 5 milioane de euro anunțat de Nicușor Dan
Bucureștenii vor putea afla în timp real când vine autobuzul în stație. Proiect de peste 5 milioane de euro anunțat de Nicușor Dan
Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că 968 de staţii de transport public din Capitală vor avea panouri digitale pe care vor fi afişate informaţii în timp real, referitoare...
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR şi Forţa Dreptei au anunţat luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, că depun moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. ”Plagiatorul Bode nu ţine ritmul,...