Referendum pentru demiterea primarului Firea? Mai multe grupuri de initiativa civica strang semnaturi

Miercuri, 26 Aprilie 2017, ora 17:23
19310 citiri
Referendum pentru demiterea primarului Firea? Mai multe grupuri de initiativa civica strang semnaturi

Mai multe grupuri de initiativa civica au lansat o campanie de strangere de semnaturi pentru convocarea unui referendum in urma caruia sa fie demisa Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Este vorba despre grupurile de initiativa civica "Bucuresti Fara Ei", "#Rezistenta", "Salvati Parcul Tineretului" si "Giurgiului", potrivit site-ului bucurestifaraei.ro.

Totodata, sunt stranse semnaturi si pentru referendumuri de demitere a primarilor de sector si de dizolvare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

"Acest demers e motivat de starea actuala a Bucurestiului, care e departe de promisiunile facute de catre Gabriela Firea si ceilalti primari in campania electorala. Potrivit statisticilor Eurostat, zona Bucuresti-Ilfov are un PIB/locuitor comparabil cu al celor mai bogate zone din Europa Occidentala, peste regiunea Berlinului sau a Romei, dar haosul, mizeria si praful din Bucuresti ne arata o administratie incompetenta, care dispretuieste interesele bucurestenilor.

Lista de motive este una lunga si creste aproape zilnic. Bucurestiul este cea mai poluata capitala din Europa. Avem un trafic infernal, conditiile din spitale sunt deplorabile, reabilitarea seismica si termica durabila este o iluzie. Nu exista transparenta administrativa in ce priveste cheltuirea banului public. Bugetul Primariei Capitalei nu reflecta nevoile cetatenilor, iar puzderia de firme nou infiintate de Primaria Capitalei, fara o fundamentare economica, ne arata ca nu au de gand sa slujeasca interesul public", anunta sustianatorii acestui demers.

Acestia amintesc ca "referendumul de demitere se poate organiza urmare a solicitarii a peste 25% dintre alegatorii inscrisi pe listele electorale", astfel ca, pentru referendumul de demitere a Gabrielei Firea, vor fi necesare peste 465.000 semnaturi, fata de cele 240.000 de voturi primite de Firea la alegerile locale: "Realitatea este ca 86% dintre bucurestenii cu drept de vot nu au votat cu Gabriela Firea".

"Actiunea noastra este un proiect cetatenesc pe baza de voluntariat. Oricine doreste sa se implice este invitat sa ni se alature, descarcand formularele pentru strangerea de semnaturi de pe site-ul nostru. In curand, vom instala in mai multe zone din capitala corturi pentru strangerea de semnaturi", mai arata reprezentantii "Bucuresti Fara Ei".

F.N.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com