USR Bucuresti cere in instanta anularea noilor hotarari privind companiile municipale: Nu se poate acoperi o ilegalitate cu alta ilegalitate!

Miercuri, 14 August 2019, ora 20:29
4297 citiri
USR Bucuresti cere in instanta anularea noilor hotarari privind companiile municipale: Nu se poate acoperi o ilegalitate cu alta ilegalitate!
Foto: Facebook / Ana Ciceala

USR Bucuresti solicita in instanta anularea hotararilor de confirmare a infiintarii companiilor municipale, sustinand ca municipalitatea s-a asociat cu ea insasi pentru infiintarea societatilor, ceea ce este ilegal.

"USR Bucuresti a depus astazi actiunea in instanta pentru anularea hotararilor prin care Gabriela Firea incearca legalizarea retroactiva a companiilor municipale. Primarul Capitalei a profitat de noile prevederi ale Codului administrativ si de sustinerea consilierilor PSD, ALDE si PMP pentru a incerca stergerea ilegalitatilor initiale", se arata intr-un comunicat de presa transmis, miercuri, de USR Bucuresti.

Citeste mai multe despre Operatiunea "albirea" companiilor municipale: De ce au trecut consilierii PMP de partea lui Firea - o poveste cu amenintari si fara aprobare de la "centru".

Potrivit sursei citate, ilegalitatea nu tine doar de modul in care a fost votata infiintarea companiilor, deoarece, cu participarea SC CICLOP SERVICE SA in actionariat, municipalitatea asociindu-se cu ea insasi pentru infiintarea societatilor, ceea ce este ilegal.

"Reamintim ca, la finalul anului trecut, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca aceste companii municipale au fost infiintate cu incalcarea legii. In urma acestei decizii, USR Bucuresti a cerut desfiintarea lor si recuperarea prejudiciului. In ciuda deciziei instantei si in ciuda rezultatelor economice dezastruoase, Gabriela Firea a continuat sa dea companiilor bani si contracte de lucrari si servicii", sustine USR Bucuresti.

Ana Ciceala (foto), consilier municipal USR, a afirmat ca, dupa aceasta legalizare retroactiva, Gabriela Firea "nu va mai avea absolut nicio retinere in a le da companiilor sume colosale de bani si contracte pe banda rulanta".

"Deja sunt multe sute de milioane de euro care au intrat in conturile companiilor si care s-au topit in salarii si cheltuieli nejustificate. Am facut aceasta actiune in instanta tocmai ca sa oprim scurgerea masiva de bani din bugetul Capitalei. Inca avem speranta ca cineva, in cele din urma, va raspunde pentru toti banii tocati de aceste companii infiintate cu incalcarea legii. Din punctul meu de vedere, cea care ar trebui sa raspunda si sa plateasca din buzunar este Gabriela Firea", a completat Ciceala.

In plus, intr-o postare pe Facebook Ana Ciceala spune ca ceea ce a facut Gabriela Firea nu e doar ilegal, ci si imoral.

"Ideea 'confirmarii' unor hotarari de Consiliu pe care instanta le-a declarat ilegale este gresita nu doar juridic, ci si moral. Ar insemna ca ilegalitatile pot fi tolerate atata vreme cat nu sunt descoperite. Iar cand sunt descoperite este suficienta 'confirmarea' lor retroactiva, fara ca cei vinovati sa plateasca si fara ca deciziile instantei sa fie puse efectiv in aplicare. Nu se poate acoperi o ilegalitate cu alta ilegalitate!

Aceste companii, prin care FIREA sifoneaza in prezent 800 milioane euro din banii bucurestenilor, au cheltuit deja cel putin 100 milioane de euro, o buna parte din ei ilegal.

Va promit ca voi lupta in continuare impreuna cu avocatii USR pentru ca aceste companii sa fie dizolvate, asa cum spune legea. Oricat de mult isi doreste Gabriela Firea sa nu vina cu bani de acasa pentru acest experiment 'administrativ' pe care il face pentru propriul interes, de doi ani de zile.

Duc in prezent 23 de procese prin care cerem sa se dizolve la final, la Registrul Comertului, aceste companii care jefuiesc la propriu bugetul Bucurestiului. Sunt convinsa ca dreptatea si justitia isi vor spune cuvantul pe aceasta tema.", a scris Ana Ciceala pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#USR Bucuresti anulare companii municipale, #Ciceala anulare hotarari companii municipale , #primar Bucuresti