USR o da in judecata pe Gabriela Firea pentru calomnie, dupa bataia din Consiliul General

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 18:52
4208 citiri
USR o da in judecata pe Gabriela Firea pentru calomnie, dupa bataia din Consiliul General
Foto: Facebook/Uniunea Salvati Romania

Uniunea Salvati Romania a anuntat, vineri, ca a depus actiune in instanta impotriva Gabrielei Firea pentru calomnie, acuzand-o ca a facut in mod deliberat afirmatii mincinoase referitoare la scandalul izbucnit la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti "de natura sa-i invrajbeasca pe cetatenii Capitalei".

"In urma incidentelor petrecute la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 8 iunie 2017 - in care mai multi cetateni au solicitat sa asiste la sedinta si au fost impiedicati de politistii locali sa intre in sala - primarul Gabriela Firea a facut declaratii calomnioase la adresa USR, atat in media cat si prin intermediul comunicatului de presa oficial emis de municipalitate", transmite formatiunea.

Firea este acuzata ca a mintit in prezentarea incidentelor de la CGMB, cu scopul de a crea tesiuni in randul bucurestenilor.

"In calitatea ei de primar si functionar public, Gabriela Firea a diseminat informatii mincinoase, desi cunostea caracterul fals al acestora. Afirmatiile primarului sunt de natura sa-i invrajbeasca pe cetatenii Capitalei, de aceea este de condamnat faptul ca tocmai primarul general, in exercitarea atributiilor sale, alege sa creeze tensiuni in randul populatiei, mintind cu buna stiinta", se arata in comunicatul de presa al USR.

Uniunea neaga orice implicare in aducerea cetatenilor la sedinta de consiliu, consilierii USR limitandu-se doar la incercarea de a-i convinge pe politistii sa le deschida usa celor care doreau sa asiste la consiliu.

"In acel moment, Alexandru Gadiuta (consilier USR - n.red.) a fost agresat de catre politisti, la fel ca si cetatenii care aveau tot dreptul legal sa asiste la sedinta. Din filmarile facute de mai multe persoane din diverse unghiuri se poate vedea clar cine pe cine agreseaza", precizeaza sursa citata.

De asemenea, USR vrea si sanctionarea politistilor prezenti care ar fi fost cei care au recurs la agresiune fizica.

USR sustin ca un consilier USR a fost agresat de politistii locali, si in sustinerea acestei acuzatii vin cu imagini de la momentul altercatiei din Consiliul General.

"Colegul nostru Alexandru Gadiuta a fost agresat de politisti desi, in momentul agresiunii, apara in calitate de consilier drepturile cetatenilor si respectarea legii (...) USR se va adresa superiorilor politistilor prezenti ieri la sedinta pentru a sanctiona comportamentul acestora. In cadrul anchetei penale urmeaza sa se stabileasca in ce temei au actionat politistii locali, ce ordine scrise sau verbale au primit si de la cine", se mai spun in comunicat.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, la Antena 3, ca ia in calcul sa solicite protectie din partea SPP ca urmare a scandalului de la sedinta Consiliului General. Firea a afirmat ca USR si cele trei ONG-uri care au intrat in conflict cu politia locala sunt "entitati fasciste sau cu apucaturi fasciste".

Gabriela Firea a sustinut ca incidentele de la sedinta de joi a Consiliului General au fost o actiune organizata, concertata si au avut o strategie in spate. Mai mult, a spus ca nu exclude ca cei implicati sa fi vrut "linsarea" ei.

"Cand am vazut ambuscada, eu m-am ridicat in picioare si am vrut sa ma retrag, iar tot acest grup violent si agresiv se indrepta spre mine, deci eu eram cea vizata. Se dorea probabil linsarea primarului general, dar au fost impiedicati sa ajunga in proximitatea mea. Imi pun intrebarea: mai pot sa vin la serviciu sa-mi desfasor activitatea sau trebuie sa umblu cu SPP, bodyguarzi sa ma apere de trei ONG-uri finantate de Soros?", a spus Firea.

Citeste si Firea se simte vizata de "forte oculte", care n-o lasa sa-si faca treaba la Primarie

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#USR judecata Firea calomnie, #USR Firea acuza calomnie, #scandal primarie bataie , #primar Bucuresti