Vlad Voiculescu, despre Firea: Romani condamnati la moarte de o pretinsa crestina manipulatoare

Duminica, 25 Martie 2018, ora 16:58
17845 citiri
Vlad Voiculescu, despre Firea: Romani condamnati la moarte de o pretinsa crestina manipulatoare
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu prezinta situatia dezastruoasa a transplanturilor de plamani si aminteste in context de scandalul din 2016-2017 iscat de primarul general Gabriela Firea si Narcis Copca, seful Spitalului Sfanta Maria, dupa ce a anuntat ca mai multe spitale ce fac transplant nu au autorizatii.

"Romani condamnati la moarte. De o pretinsa crestina manipulatoare si de cativa pretinsi medici manipulatori de organe si de bani. #share, poate ajunge si la oamenii care au crezut-o cand ma acuza pe mine ca blochez transplantul de plamani la Sf. Maria. #share, poate ajunge si la pesedisti care inteleg si carora le pasa!", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook, distribuind un reportaj al Stirilor Pro Tv despre cum, in ultimul an, doar un singur roman a fost operat, la Viena, in timp ce multi altii se roaga ca boala nu ii va invinge pana cand autoritatile vor gasi solutii.

Scandalul transplantului pulmonar: Voiculescu a dat-o si in judecata pe Firea

In noiembrie 2016, Vlad Voiculescu, pe atunci ministru al Sanatatii, a anuntat public ca o ancheta a Corpului de Control efectuata la Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti a relevat ca aceasta unitate a fost autorizata de Agentia de Transplant la presiuni politice.

O reactie dura a venit de la Narcis Copca, managerul Spitalului Sfanta Maria, care a depus o plangere penala impotriva lui Voiculescu, pentru "abuz in serviciu" si l-a acuzat chiar si de "ucidere din culpa".

Apoi, in decembrie, la Sfanta Maria ar fi trebuit sa vina o comisie de expertti straini, sa evalueze situatia si sa decida impreuna cu Ministerul Sanatatii ce e de facut pentru a putea fi realizate in siguranta transplanturi pulmonare. Participarea expertilor a fost insa anulata pentru ca managerul unitatii medicale i-a amenintat ca ii da in judecata daca vin in spitalul pe care el il conduce.

Apoi, social-democratii au preluat guvernarea. Florian Bodog, ministru al Sanatatii in primele doua guverne din 2017, a trimis, la finalul lunii martie, dupa o intalnire cu Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, o echipa a Agentiei Nationale de Transplant pentru a efectua o noua evaluare la centrul Sfanta Maria. Tot atunci, coordonatorul programului de transplant pulmonar de la AKH Viena il instiinta pe Bodog ca spitalul austriac nu mai poate primi pacienti romani pe motiv ca nu mai exista spatiu suficient.

Ulterior, Florian Bodog a declarat ca a fost reluat contracul cu spitalul AKH din Viena, pacientii romani putand sa fie din nou transplantati pulmonar, iar Spitalul Sfanta Maria va fi inclus in programul national de transplant.

Ceea ce s-a si intamplat. In doar cateva zile de la controlul cerut de Firea, Agentia Nationala de Transplant a anuntat ca Spitalul Sfanta Maria din Capitala va putea efectua transplant de plamani.

Intre timp, Vlad Voiculescu a anuntat ca ii da in judecata pe Gabriela Firea si Narcis Copca pentru acuzatiile pe care i le-au adus dupa ce a facut controlul la Sfanta Maria.

"Una dintre campaniile cele mai murdare in campania electorala a fost aceea a doamnei primar Gabriela Firea alaturi de ilustrul manager de spital numit Narcis Copca.

Cei doi m-au acuzat de crima, pentru ca as fi blocat transplantul de plamani in Romania, ca as fi 'vandut organele romanilor catre straini', si alte mizerii inimaginabile. O campanie de calomniere orchestrata, marca PSD. (...)

Sanatatea nu are culoare politica, iar viata omului este sfanta. Iar doamna Firea ar trebui sa stie ca, atunci cand nu mai ai nimic sfant, nici inchinatul la televizor, nici icoanele din birou, nici luminitele de Pasti nu inseamna absolut nimic", anunta in martie anul trecut Vlad Voiculescu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Firea transplant plamani Vlad Voiculescu, #Vlad Voiculescu Firea crestina manipulatoare , #primar Bucuresti
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Iar PENALUL V. Voiculescu? Cum zicea Zeitatea Sa, "nu ma intereseaza
Poza MatusaTamara
MatusaTamara
rank 5
Ba vuvuelelor ! Cum e vremea la Moskova ?