Bani de la stat pentru revistele de cultura - Firea: E o obligatie morala

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 20:36
2100 citiri
Bani de la stat pentru revistele de cultura - Firea: E o obligatie morala
Foto: Realitatea

Revistele uniunilor de creatori vor fi subventionate de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii, cu suma de 4 milioane de lei, suma indexabila anual. Propunerea legislativa privind aceasta finantare a fost aprobata de Seunat cu 109 de voturi pentru, doua impotriva si doua abtineri.

Sumele alocate se vor utiliza pentru asigurarea cheltuielilor salariale, drepturilor de autor, hartiei, tiparului, difuzarii, dar si pentru alte uniuni de creatori din fiecare domeniu, anunta Gabriela Vranceanu Firea pe site-ul sau.

Gabriela Firea, unul dintre initiatorii proiectului de lege, s-a aratat incantata de adoptarea acestui proiect, consideand ca finantarea revistelor de cultura reprezinta o obligatie morala pentru statul roman.

"Asigurarea finantarii revistelor de cultura de la bugetul de stat reprezinta unul dintre cele mai dragi proiecte pentru mine. Am fost ziarist si directorul unor publicatii economice, sunt scriitoare, de aceea ma regasesc in lupta pe care cei ce lucreaza la aceste reviste o duc pentru a pune pe masa cititorilor inca un numar", a declarat Firea.

Tinand cont ca Statul Roman acorda ajutor financiar revistelor comunitatilor romanesti din afara granitelor si revistelor minoritatilor nationale din Romania, este echitabil ca si revistele de cultura sa beneficieze de acelasi regim, considera senatoarea PSD.

"Aceste publicatii sunt ele insele adevarate institutii de cultura. Paginele lor gazduiesc opiniile creatorilor de arta din Romania, dar si ale unor personalitati remarcabile ale culturii internationale. De aceea, este obligatorie pentru statul roman sustinerea lor in prezent, cand se confrunta cu cu probleme financiare ce pot determina chiar disparitia lor", a conchis Gabriela Firea.

Proiectul de lege a fost transmis Camerei Deputatilor spre dezbatere si aprobare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Gabriela Firea proiect legislativ, #uniuni creatori subventionare buget, #Ministerul Culturii bani uniuni creatori , #PSD
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
A auzit si d-na Firea de cultura..