Cazul "Iohannis nu e bun ca nu are copii": APADOR-CH cere demisia Gabrielei Firea

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 13:52
15848 citiri
Cazul "Iohannis nu e bun ca nu are copii": APADOR-CH cere demisia Gabrielei Firea

Asociatia pentru drepturile omului APADOR-CH a cerut demsia Gabrielei Vranceanu Firea, pentru declaratia senatorului PSD ca Klaus Iohannis "nu e un om complet", deoarece nu are copii.

"Pentru ca statutul de senator este incompatibil cu cel de discriminator, APADOR-CH solicita public demisia din functie a doamnei Gabriela Vranceanu Firea. Parlamentarul a fost sanctionat, pe 19 noiembrie, de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, pentru ca a comis o fapta de discriminare", se precizeza pe site-ul asociatiei.

Iliescu, despre episodul Firea-Iohannis fara copii: O stangacie, eu sunt unul din astia

Reprezentantii APADOR-CH sustin ca "savarsirea de fapte de discriminare este incompatibila cu calitatea de parlamentar, care presupune nu numai practicarea, ci si promovarea unui comportament si a unui limbaj care, printre altele, sa nu discrimineze".

"Caracterul vadit al faptei de discriminare - savarsite de doamna senator intr-o campanie electorala, din pozitia de purtator de cuvant al unui partid politic - justifica solicitarea demisiei imediate a doamnei senator din aceasta functie, chiar in conditiile in care hotararea Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii poate fi atacata in justitie", se mai precizeaza in mesajul organizatiei.

Firea, sanctionata cu avertisment

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a sanctionat-o miercuri cu avertisment pe Firea, dupa ce purtatorul de cuvant al PSD a fost reclamat ca a spus despre Klaus Iohannis ca "nu e om complet", fiindca nu are copii.

Firea, vinovata de discriminare pentru ca a spus ca Iohannis nu e bun pentru ca nu are copii (Video)

Potrivit deciziei CNCD, Gabriela Firea a primit doar un avertisment, insa in documentul facut public de institutie se atrage atentia ca astfel de declaratii "sunt condamnate", fiind considerate "discriminatorii", si ca "incalca dreptul la demnitate al persoanelor".

In plus, membrii CNCD au atras atentia ca cei care detin functii publice sau sunt formatori de opinie ar trebui sa promoveze un discurs nediscriminatoriu.

"Nu esti un om complet fara sa cresti un copil si consider ca, mai ales, acea afirmatie pe care poate a facut-o (sa spunem din greseala, dar ea ramane in spatiul public) si anume ca neinvestind in educatia copiilor a investit in imobiliare, domnul Iohannis practic a spus ceea ce gandea, ca intr-un fel pune mai mult pret pe investitia in imobiliare decat in educatia copiilor", este declaratia pentru care a fost sanctionata Gabriela Vranceanu Firea, facuta intr-o conferinta de presa din timpul campaniei electorale.

Firea spune ca Iohannis nu e bun de presedinte pentru ca nu are copii, uitand ca nici Iliescu nu a avut

D.T.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...