Doua tabere in PSD dupa ce Ponta a pierdut alegerile: "Pasul inapoi" vs. "pastram guvernarea"

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 15:14
5555 citiri
Doua tabere in PSD dupa ce Ponta a pierdut alegerile: "Pasul inapoi" vs. "pastram guvernarea"
Foto: EVZ

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a reactionat la declaratiile facute de vicepresedintele Robert Negoita, spunand ca esecul in alegerile prezidentiale nu presupune abandonarea guvernarii de catre Partidul Social Democrat.

"Nu exista niciun element care sa determine PSD sa renunte la guvernare. Cata vreme exista o majoritate parlamentara stabila - si va asigur ca asa este, nu a suferit fisuri, nici degradari, nici semne de intrebare - guvernul va merge pana la capat si-si va face treaba. Am pierdut alegerile prezidentiale, nu cele parlamentare", a spus Gabriela Firea.

Ea a tinut sa precizeze ca declaratiile lui Robert Negoita, care a vorbit luni de retragerea PSD de la guvernare, pentru a lasa noului presedinte ales, Klaus Iohannis, si echipei lui sa arate daca au solutii mai bune pentru Romania, sunt explicabile prin prisma "amaraciunii" de dupa rezultatul de duminica.

"Un partid politic trebuie sa-si tina membrii aproape, nu numai cand e sus, la castig. Exista posibilitatea ca fiecare dintre noi sa ne spunem opinia, nu trebuie sa ne suparam unii pe altii. Aceste declaratii, pana la un punct, sunt firesti, exista multa amaraciune, s-a muncit mult. Vom analiza toate aceste lucruri, dar consider ca ar fi o mare greseala sa abandonam guvernarea fara sa pierdem majoritatea parlamentara", a mai spus purtatorul de cuvant al PSD.

Robert Negoita a vorbit luni de necesitatea unui "pas in spate" pentru PSD.

Lider PSD: Echipa lui Iohannis sa vina in Guvern, sa faca un alt fel de politica (Video)

"Cred ca este o lectie pentru noi si trebuie sa facem un pas in lateral, daca nu chiar in spate. Si noi, si toti, am simtit nevoia de un alt fel de politica, trebuie sa dam ocazia echipei lui Iohannis sa vina sa guverneze si sper ca ne va demonstra cum se poate face altfel de politica, de unde sa invatam si noi", a precizat Negoita.

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat, luni dimineata, ca dupa numararea voturilor din 96,5% din sectii a reiesit urmatorul rezultat: Klaus Iohannis a obtinut 54,66% dintre voturi, iar Victor Ponta 45,33%. Prezenta la vot la alegerile de duminica a fost de 63,95%, adica peste 11,3 milioane de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
#Gabriela Firea PSd abandonare guvernare, #Gabriela Firea reactie Negoita guvernare, #Firea Negoita PSD guvernare , #PSD