Firea: Am promisiunea ca se vor gasi solutii pentru disensiunile din USL Ilfov

Luni, 26 August 2013, ora 22:46
1772 citiri
Firea: Am promisiunea ca se vor gasi solutii pentru disensiunile din USL Ilfov
Foto: Ring

Presedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a declarat luni, la finalul sedintei extraordinare a consilierilor judeteni din Ilfov, ca nu doreste sa mai faca afirmatii publice care sa il lezeze pe Marian Petrache, dupa ce a primit o promisiune din partea presedintelui PSD, Victor Ponta, potrivit careia se vor gasi solutii la disensiunile aparute in acest judet in cadrul USL.

Firea a spus ca saptamana viitoare va avea loc o sedinta extraordinara a USL in care se va discuta despre situatia politica din cadrul organizatiilor PSD si PNL din Ilfov.

"Nu mai vreau sa fac afirmatii care sa il lezeze pe domnul presedinte Marian Petrache, pentru ca am promisiunea de la conducerea nationala a PSD, domnul presedinte Victor Ponta, ca disensiunile aparute in cadrul USL vor fi discutate intr-o sedinta extraordinara a USL si se vor gasi solutii.

Eu am fost rugata de conducerea partidului sa am rabdare, ca daca apar probleme, disensiuni, nemultumiri sa le pastram pentru bucataria noastra interna a USL. Astept o decizie. Eu l-am informat si pe presedintele PNL, Crin Antonescu, si i-am transmis un material in care arat toate incalcarile protocolului semnat cu PNL in Ilfov", a afirmat Firea.

Presedintele PNL al CJ Ilfov: Firea e ipocrita, a furat probabil modelul lui Basescu

Ea sustine ca presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, a incalcat in repetate randuri protocolul USL la nivelul judetului, sustinand ca prima incalcare a protocolului a fost atunci cand din suma alocata de la Ministerul Dezvoltarii pentru localitatile din judetul Ilfov, Marian Petrache a hotarat sa aloce doar 13% pentru primariile PSD, in conditiile in care protocolul prevede 45% pentru PSD si 55% PNL.

O alta incalcare ar fi fost ca Petrache a facut o alianta PNL cu PDL la Afumati, dar si cea referitoare la alocari de fonduri "pe criterii politice si de grup" catre Societatea de Apa si Canal din Ilfov, aflata sub autoritatea Consiliului Judetean.

"Am venit personal, a treia oara, si am incercat sa deblochez la nivel politic situatia si am incercat sa avem o discutie cu domnul Marian Petrache, ca sa spun ca sunt nevoi peste tot, nu doar unde domnia sa are primari prieteni. Raspunsul este ca 'eu am master plan, eu decid'. (...) Dorim transparenta, eu sunt pentru comunicare si sa incercam sa facem ca lucrurile sa mearga", a completat Gabriela Firea.

Aceasta a adaugat ca in cazul in care, dupa sedinta USL, nu se vor gasi solutii, va propune semnarea unui nou protocol politic in judetul Ilfov.

"Vrem sa se respecte protocolul si sa fie transparenta la nivelul Consiliului Judetean. Eu cred ca acum mingea, acum, prin materialele pe care le-am transmis domnului Victor Ponta, domnului Crin Antonescu, domnului Daniel Constantin, in calitate de copresedinte al USL, este in terenul dansilor si cred ca domnul presedinte Crin Antonescu va lua anumite masuri in aceasta filiala a PNL Ilfov.

Eu sper, poate sunt naiva, si pana atunci eu nu vreau conflicte publice, eu nu ii mai raspund, eu nu ii mai dau replica, astept decizia sefilor nostri ierarhici pe linie politica si... daca nu ni se va face dreptate....ma gandesc sa se semneze un nou protocol la nivel de judet, cu care sa fie si dumnealui de acord. Sunt dispusa sa il renegociem si sa il respectam", a conchis presedintele PSD Ilfov.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...
Comentarii
Poza sevastian
sevastian
rank 1
Firea: Am promisiunea ca se vor gasi solutii.