Firea: Am promisiunea ca se vor gasi solutii pentru disensiunile din USL Ilfov

Luni, 26 August 2013, ora 22:46
1624 citiri
Firea: Am promisiunea ca se vor gasi solutii pentru disensiunile din USL Ilfov

Presedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a declarat luni, la finalul sedintei extraordinare a consilierilor judeteni din Ilfov, ca nu doreste sa mai faca afirmatii publice care sa il lezeze pe Marian Petrache, dupa ce a primit o promisiune din partea presedintelui PSD, Victor Ponta, potrivit careia se vor gasi solutii la disensiunile aparute in acest judet in cadrul USL.

Firea a spus ca saptamana viitoare va avea loc o sedinta extraordinara a USL in care se va discuta despre situatia politica din cadrul organizatiilor PSD si PNL din Ilfov.

"Nu mai vreau sa fac afirmatii care sa il lezeze pe domnul presedinte Marian Petrache, pentru ca am promisiunea de la conducerea nationala a PSD, domnul presedinte Victor Ponta, ca disensiunile aparute in cadrul USL vor fi discutate intr-o sedinta extraordinara a USL si se vor gasi solutii.

Eu am fost rugata de conducerea partidului sa am rabdare, ca daca apar probleme, disensiuni, nemultumiri sa le pastram pentru bucataria noastra interna a USL. Astept o decizie. Eu l-am informat si pe presedintele PNL, Crin Antonescu, si i-am transmis un material in care arat toate incalcarile protocolului semnat cu PNL in Ilfov", a afirmat Firea.

Presedintele PNL al CJ Ilfov: Firea e ipocrita, a furat probabil modelul lui Basescu

Ea sustine ca presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, a incalcat in repetate randuri protocolul USL la nivelul judetului, sustinand ca prima incalcare a protocolului a fost atunci cand din suma alocata de la Ministerul Dezvoltarii pentru localitatile din judetul Ilfov, Marian Petrache a hotarat sa aloce doar 13% pentru primariile PSD, in conditiile in care protocolul prevede 45% pentru PSD si 55% PNL.

O alta incalcare ar fi fost ca Petrache a facut o alianta PNL cu PDL la Afumati, dar si cea referitoare la alocari de fonduri "pe criterii politice si de grup" catre Societatea de Apa si Canal din Ilfov, aflata sub autoritatea Consiliului Judetean.

"Am venit personal, a treia oara, si am incercat sa deblochez la nivel politic situatia si am incercat sa avem o discutie cu domnul Marian Petrache, ca sa spun ca sunt nevoi peste tot, nu doar unde domnia sa are primari prieteni. Raspunsul este ca 'eu am master plan, eu decid'. (...) Dorim transparenta, eu sunt pentru comunicare si sa incercam sa facem ca lucrurile sa mearga", a completat Gabriela Firea.

Aceasta a adaugat ca in cazul in care, dupa sedinta USL, nu se vor gasi solutii, va propune semnarea unui nou protocol politic in judetul Ilfov.

"Vrem sa se respecte protocolul si sa fie transparenta la nivelul Consiliului Judetean. Eu cred ca acum mingea, acum, prin materialele pe care le-am transmis domnului Victor Ponta, domnului Crin Antonescu, domnului Daniel Constantin, in calitate de copresedinte al USL, este in terenul dansilor si cred ca domnul presedinte Crin Antonescu va lua anumite masuri in aceasta filiala a PNL Ilfov.

Eu sper, poate sunt naiva, si pana atunci eu nu vreau conflicte publice, eu nu ii mai raspund, eu nu ii mai dau replica, astept decizia sefilor nostri ierarhici pe linie politica si... daca nu ni se va face dreptate....ma gandesc sa se semneze un nou protocol la nivel de judet, cu care sa fie si dumnealui de acord. Sunt dispusa sa il renegociem si sa il respectam", a conchis presedintele PSD Ilfov.

Citeste si:
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Mă simt înșelat. N-ar fi prima oară când mi se întâmplă, doar că de astă dată cel care mi-a facut-o are funcția supremă în stat. L-am votat de două ori. Prima dată am zis că nu...
Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: "Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale"
Diana Șoșoacă a făcut din nou circ în Parlament: "Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale"
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut din nou scandal în Parlament miercuri, 27 octombrie, după ce Simona Spătaru (USR) le-a cerut colegilor să voteze pentru obligativitatea certificatului...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
sevastian
rank 1
Firea: Am promisiunea ca se vor gasi solutii.