Firea da iar vina pe Macovei: Gunther Krichbaum sa se informeze mai bine

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 19:54
12175 citiri
Firea da iar vina pe Macovei: Gunther Krichbaum sa se informeze mai bine

Gabriela Firea, purtator de cuvant al PSD, l-a criticat, vineri, pe Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, pentru faptul ca a lansat acuzatii la adresa Guvernului de la Bucuresti in baza unor informatii "incomplete".

Reactia senatorului PSD vine dupa ce Gunther Krichbaum a fost duminica, la o sectie de votare din Londra pentru a vedea singur cum se desfasoara turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Romania, dupa care a cerut Comisiei Europene sa faca o investigatie pentru a stabili daca s-a incalcat dreptul constitutional la vot.

Alegeri prezidentiale 2014: Un parlamentar german crede ca premierul Ponta trebuie sa demisioneze

CE, somata sa insiste pentru o investigatie a votului din diaspora. Manipulare cum nu s-a mai vazut in UE

In replica, purtatorul de cuvant al PSD a sugerat ca parlamentarul german este influentat de "declaratii mincinoase" facute de Monica Macovei.

"Fac un apel la persoanele apropiate de Partidul Popularilor Europeni si aflati in sfera de influenta a unor oameni politici romani - cum ar fi Monica Macovei, care deja a facut destul rau Romaniei prin defaimarea tarii in mediul extern - sa nu mai incerce influentarea politicii din Romania prin declaratii mincinoase.

Fac un apel, de asemenea, la corecta informare a acestor politicieni din mediul extern inainte de a se pronunta pe chestiuni politice care tin de Romania. Cel mai recent mesaj dat de Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, domnul Gunther Krichbaum, este in mod evident o opinie fundamentata pe informatii incomplete, distribuite probabil in mod expres in acest fel", a sustinut, vineri, Gabriela Firea, intr-o declaratie de presa.

In plus, aceasta a insinuat ca pozitia lui Gunther Krichbaum s-ar datora doar afinitatilor politice comune cu partidul care a dat castigatorul alegerilor din Romania, Klaus Iohannis.

"Toti politicienii de inalt rang din mediul extern au datoria sa se informeze corect inainte de a lansa afirmatii precum cea a domnului Gunther Krichbaum si sa nu-si bazeze opiniile strict pe afinitati in cadrul familiilor politice europene", a transmis purtatorul de cuvant al PSD.

Aprecieri pentru reprezentantul SUA la Bucuresti

Totodata, Gabriela Firea a declarat a apreciaza mesajul transmis de Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, care, in opinia sa, a vorbit despre "nevoia continuarii liniei actualei guvernari care, pana acum, a reusit sa combine politicile de incluziune sociala cu cele de relansare a economiei".

Mesajul reprezentantului SUA la Bucuresti pentru mediul de afaceri

Aflat joi la Zilele Investitorilor, Dean Thomson a remarcat progresele facute de Romania in ultimul timp dar a atras atentia asupra unor aspecte, printre care nevoia de investitii sau profesionalismul managerilor la companiile de stat.

Mesajul reprezentantului SUA la Bucuresti pentru mediul de afaceri

"Un proces decizional economic si fiscal limitat are efect negativ asupra dezvoltarii economice pe termen lung si trimite semnale gresite actualilor si potentialilor investitori si parteneri. Statul de drept, stabilitatea mediului de afaceri si consultarile cu partile interesate sunt fundamentul pentru construirea unei economii romanesti dinamice si solide", a mai spus reprezentantul SUA, care s-a aratat increzator ca "Romania are taria necesara pentru a raspunde acestor provocari".

C.B.

Citeste si:
Grindeanu, despre numirea Laurei Vicol la șefia comisiei juridice din Camera Deputaților: "Avocat era şi domnul Stelian Ion când apăra pe diverşi"
Grindeanu, despre numirea Laurei Vicol la șefia comisiei juridice din Camera Deputaților: "Avocat era şi domnul Stelian Ion când apăra pe diverşi"
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, duminică, la Prima TV, că Laura Vicol trebuie să demonstreze că face faţă funcţiei de preşedinte al Comisiei juridice din Camera...
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...