Firea, despre modificarea statutului prefectului si subprefectului: Este o sfidare nerusinata

Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 15:56
3512 citiri
Firea, despre modificarea statutului prefectului si subprefectului: Este o sfidare nerusinata
Gabriela Firea, FOTO: Facebook

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat ca modificarea prin OUG a Codului administrativ si faptul ca functiile de prefect si subprefect sunt pozitii de demnitate publica inseamna o teapa a coalitiei de guvernare si "o sfidare nerusinata la adresa naivilor care au luat aburelile electorale ale Dreptei drept angajamente de oameni seriosi".

"Sfidare la guvernare! Coalitia Dreptei mai da o teapa romanilor! Prefectii si subprefectii nu mai sunt inalti functionari publici, profesionisti ai statului care sa-si faca datoria indiferent de guvernare, ci vor fi numiti politic.

Guvernul Citu a schimbat, prin ordonanta de urgenta, Codul Administrativ, pentru a face loc politrucilor sai. Daca faceam noi asa ceva, ieseau in strada...

Este mai mult decat o teapa, este o sfidare nerusinata la adresa naivilor care au luat aburelile electorale ale Dreptei drept angajamente de oameni seriosi.

In loc de meritocratia si depolitizarea promise de USR, guvernul Citu livreaza total opusul, clientelism si politizare cat cuprinde", a scris Gabriela Firea joi pe Facebook.

Guvernul a aprobat, miercuri, propunerea Ministerului Dezvoltarii cu privire la modificarea printr-o ordonanta de urgena a statutului prefectilor si subprefectilor. Acestea devin functii de demnitate publica.

"Eu nu as spune ca e o politizare a functiei de prefect. E o reasezare a acestei functii, dar e un obiectiv asumat de Coalitie. Un proiect de OUG care a fost in dezbatere publica o luna de zile", a explicat Florin Citu, dupa adoptarea OUG.

#Gabriela Firea, #guvernul citu, #prefecti, #politizare , #PSD