Firea e indignata de o masura luata de Dragnea: Rablele Europei au ajuns in Bucuresti!

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 17:33
11256 citiri
Firea e indignata de o masura luata de Dragnea: Rablele Europei au ajuns in Bucuresti!
Foto: site PSD (Arhiva)

Gabriela Firea, primarul Capitalei si unul dintre liderii importanti ai PSD, si-a exprimat, luni, inca o data nemultumirea fata de "exodul de rable" in Capitala, generat prin eliminarea timbrului de mediu, masura intens sustinuta si promovata chiar de presedintele ei de partid, Liviu Dragnea.

Declaratiile Gabrielei Firea au fost facute in contextul in care un jurnalist a semnalat, luni, pe o retea de socializare, aglomeratia incredibila din Capitala.

"In aceasta dimineata am facut 500 m in jumatate de ora. Inca o data, 500 m in jumatate de ora!!! A fost ceva ce nu am inteles. Cum? De ce? De ce am stat atat de mult in trafic? Nimic nu misca. Bulevardul Timisoara era o parcare uriasa. Iti puteai abandona masina si plecai de la disperarea care te apuca...

Daca orasul este un organism viu, iar traficul sange, orasul acesta o sa faca un stop cardiac in curand. Simptomele au inceput sa apara. Din cand in cand, pe alocuri, se fac astfel de dopuri cand nimic nu mai circula.

Ajung la primarie, iar primarul Gabriela Firea spune ca stie de problema si explica de ce se aglomereaza orasul: 'Sunt prea multe masini, vin rablele Europei in Bucuresti. 100 de mii de masini inmatriculate in plus in 2017. Mai mult, vin foarte multi romani din afara Capitalei la cumparaturile de sarbatori.' Asadar...", a scris, luni, pe Facebook, jurnalistul Vitalie Cojocari.

Intr-adevar, Gabriela Firea s-a plans luni de "exodul de rable in Capitala".

"De la inceputul anului si pana in prezent, avem peste 100.000 de masini second hand inmatriculate in Capitala. Rablele Europei au ajuns la noi, la Bucuresti. Suntem intr-o colaborare continua si intr-un dialog cu doamna viceprim-ministru, cu doamna ministru al Mediului, pentru identificarea unor solutii, astfel incat sa punem un stop acestui exod de rable in Capitala, pentru ca ele nu afecteaza doar circulatia, ci afecteaza grav si starea noastra de sanatate, mediul ambiant, pentru ca creeaza poluare si nu cred ca este de dorit", a declarat Gabriela Firea, la comandamentul de iarna, conform Agerpres.

Mai mult, primarul Capitalei a sustinut ca degeaba cumpara municipalitatea 400 de autobuze Euro 6, 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, daca in continuare sunt acceptate in Capitala autoturisme personale foarte vechi.

Gabriela Firea a parut sa uite ca eliminarea timbrului de mediu, masura care a permis transformarea Romaniei intr-un adevarat cimitir al rablelor, a fost promovata cu surle si trambite de Liviu Dragnea, fiind votata de PSD in Parlament.

Nu este prima oara cand Gabriela Firea se pozitioneaza impotriva acestei masuri. In urma cu o luna, de exemplu, ea a anuntat ca intentioneaza sa ii intrebe pe bucuresteni daca sunt de acord cu introducerea unei taxe de mediu, pentru ca "nu se mai poate asa".

"O sa-i intrebam pe bucuresteni daca doresc sa se introduca o taxa de mediu. Daca ei sunt de acord, o vom introduce aceasta taxa, pentru ca vom ajunge ca in Bucuresti sa nu mai putem circula. Fara taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa in Romania si in special in Capitala. Nu avem cum sa continuam asa", a sustinut atunci Gabriela Firea.

Citeste mai multe despre: Firea vrea sa ii intrebe pe bucuresteni daca doresc taxa de mediu: Au venit toate rablele in Romania.

C.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Firea masini rable Bucuresti, #Firea timbru mediu Dragnea , #PSD