Firea: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor. PSD e condus de un personaj toxic

Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 16:40
8646 citiri
Firea: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor. PSD e condus de un personaj toxic

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, care este si vicepresedinte al PSD nu este in tara si nu a putut participa la sedinta de azi a CEx, insa a transmis un comunicat de presa, in care sustine ca social-democratii nu mai pot continua "sub teroare" si ca partidul e condus de un personaj "toxic".

"Nu mai putem continua asa, sub teroarea excluderilor si a dizolvarilor. Frica poate mentine, vremelnic, un status-quo, dar in niciun caz nu este o solutie pentru progres si constructie.

In general, a-i exclude pe cei care vor sa se tina de cuvant fata de romani este un act profund antidemocratic. In cazul nostru, excluderile nu rezolva o problema, asa cum se iluzioneaza unii, ci o agraveaza. Nu este vorba doar de imaginea partidului sau de orgoliul anumitor lideri, ci de subrezirea propriei guvernari.

Cei pusi in discutie azi pentru excludere s-au numarat printre cei mai activi colegi, printre cei care au adus rezultate excelente pentru partid. Au avut pozitii critice, dar n-au sabotat cu nimic guvernarea, dimpotriva, au votat toate proiectele si s-au luptat, uneori eroic, cu adversarii nostri", a transmis Firea.

Primarul face referire la Adrian Tutuianu si Marian Neacsu, propusi pentru excludere in CEx.

Urmareste LIVE sedinta CEx din PSD: S-a propus oficial excluderea lui Tutuianu si a lui Neacsu. Rise Project a deschis "valiza"

Firea: Sunt vinovata!

Firea spune ca PSD este condus de un om cu "iesiri bizare" si "departe de a fi ale unui barbat de stat" si se face vinovata ca a girat "existenta acestui personaj toxic".

"Adevarata provocare pentru PSD este guvernarea, care trebuie sa genereze bunastare pentru romani si prestigiu pentru Romania, odata cu preluarea presedintiei rotative a Consiliului UE.

Nu ne mai putem permite sa ne irosim resursele si credibilitatea in dispute interne incorecte, inechitabile, manipulate, in conditiile in care oricum suntem atacati, ca partid, din toate partile.

Dupa cum nu mai putem accepta ca partidul sa fie capturat de un grup care actioneaza pe principiul "cine nu e cu noi e impotriva noastra" si a carui agenda se indeparteaza pe zi ce trece de cea a cetatenilor. PSD este condus in acest moment de un om preocupat doar de propria situatie politica, juridica, economica, si ale carui iesiri bizare si departe de a fi ale unui barbat de stat denota disperare si incrancenare.

Stiu, sunt vinovata, alaturi de multi alti colegi, pentru ca am girat existenta acestui personaj devenit toxic pentru tara si l-am ajutat sa-si consolideze pozitia, din care acum foloseste puterea in mod discretionar.

Daca ar fi fost vorba doar despre dezamagirea mea, poate as fi tacut. Dar e vorba de bucurestenii pe care ii reprezint si care sunt afectati de actiunile dusmanoase ale lui Liviu Dragnea fata de bucuresteni si multi, multi alti romani din toata tara", spune vicepresedintele PSD.

Firea isi asuma sa fie exclusa si ea

Primarul Capitalei a adaugat ca isi asuma orice concecinte politice pentru afirmatiile pe care le face si, chiar daca nu va mai fi membru PSD, va ramane un om de stanga.

"Subrezirea prin manevre subterane a majoritatii din Consiliul General, in ideea de a mi se arata mie cine e jupanul, le aduce, in fapt, prejudicii oamenilor interesati sa traiasca mai bine in Bucuresti.

Mai mult, pozitiile mele critice, dar bazate pe argumente, la adresa conducerii partidului, au inceput in momentul in care am realizat ca prin pasivitatea sau chiar piedicile din partea unor oameni din Guvern, fideli lui Liviu Dragnea, este pus in pericol programul de guvernare locala cu care ne-am prezentat in fata electoratului.

Din punctul meu de vedere, acest lucru este inacceptabil, iar daca vor exista repercusiuni politice, mi le asum. Si data afara din functii de dl Dragnea, ca si cum ar fi partidul lui personal, eu raman in PSD simplu membru. Daca nici simplu membru nu ma mai accepta L Dragnea, voi ramane un om de stanga - dar stanga adevarata, legitima, solidara cu nevoile oamenilor, si nu cu grupurile lui de interese.

Ne aflam intr-un moment critic, pentru partid si pentru tara, si senzatia multora este ca ne indreptam spre prapastie. Daca exista oameni care sesizeaza acest pericol si iau atitudine, ei nu sunt pucisti, ci reformatori. Iar reformele, chiar si atunci cand iau forma unor utopii, nu pot sub nicio forma sa fie tratate cu pumnul in gura. Si le-as aminti unor colegi un vechi proverb chinezesc: razbunatorul va trebui sa sape, de la inceput, doua gropi!", a conchis aceasta.

Gabriela Firea nu participa, luni, la sedinta CEx, aceasta fiind plecata intr-o delegatie la Madrid. Edilul a spus ca nu pleaca intentionat pentru a lipsi de la CEx, vizita fiind stabilita din luna august.

Vicepresedintele PSD Marian Oprisan a cerut, luni, in sedinta CEx care se desfasoara la Parlament, excluderea din partid a vicepresedintelui Adrian Tutuianu si a secretarului general Marian Neacsu, arata surse politice.

Liderul partidului, Liviu Dragnea, a declarat la intrarea in sedinta ca va fi una "neplacuta, dar necesara", insistand ca nu va mai permite ca unii colegi sa unelteasca impotriva propriului Guvern.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: MEDIAFAX