Firea ii raspunde lui Basescu: Ce face daca prefectul anuleaza tranzactiile de la Nana?

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 11:05
14217 citiri
Firea ii raspunde lui Basescu: Ce face daca prefectul anuleaza tranzactiile de la Nana?
Foto: Arhiva Antena3

Senatorul PSD Gabriela Vranceanu Firea spune ca se teme de amenintarile "cu puscaria" adresate familiei sale, duminica seara, de presedintele Traian Basescu si il intreaba ce o sa faca daca prefectul de Calarasi o sa declare nule tranzactiile in baza carora fiica sa, Ioana, a intrat in posesia terenului de la Nana.

Invitat, duminica seara, la Realitatea TV, seful statului a fost intrebat si despre cazul Nana, iar acesta a negat ca tranzactiile ar putea fi nule, asa cum sustine comisia parlamentara din care face parte si Gabriela Firea, spunand ca ea "ar face mai bine sa fie atenta si sa se preocupe de ce se intampla in 'mosia' sotului ei, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa".

Basescu, mesaj pentru Gabriela Firea: S-ar putea sa nu-si mai gaseasca sotul intr-o zi acasa

"Din punctul meu de vedere, cred ca este o presiune si o incercare de intimidare. Si se poate vorbi si despre santaj. Am retinut ca are cunostinta domnia sa ca la Primaria Voluntari ar fi niste probleme in neregula. Se antepronunta", a replicat senatorul PSD luni dimineata, la Antena3.

Senatoarea a spus ca, dupa stiinta sa, sotul sau nu este in acest moment anchetat de Parchet si nici nu are vreun dosar in instanta, adaugand: "daca nu cumva din luna ianuarie s-au dat niste comenzi pentru a i se fabrica dosare".

"Nu este obiectul niciunei anchete si nu are niciun dosar in instanta, dar putem banui ca i se poate fabrica", a adaugat senatorul PSD.

Gabriela Firea a mai afirmat ca i se pare "total nefiresc" ca presedintele sa se "razbune" pe cei care constata niste ilegalitati, nu pe cei care le-au comis.

"Prefectul de Calarasi este posibil sa declare acele tranzactii nule. Ce o sa faca, o sa ameninte prefectul?", a mai spus aceasta.

Gabriela Firea a cerut "sa se sesize inspectia judiciara, ambasadele tarilor democratice, societatea civila si romanii in general" in cazul declaratiilor facute duminica seara de presedinte, spunand ca "este un mesaj clar catre anchetatori" si ca presedintele il ameninta pe sotul ei, pentru ca pe ea nu are cum, avand imunitate pentru declaratiile politice.

"Fireste ca ma tem pentru familia mea, imi este frica, mi-e teama de acest santaj direct (...) Vom incerca sa finalizam raportul saptamana asta, urmand ca, dupa scurta sarbatoare de Pasti, sa prezentam raportul in plenul Parlamentului (...)

Daca o sa ne aresteze pe toti, o sa mergem si o sa facem puscarie, dar la un moment dat adevarul tot va iesi la iveala. Colegii mei care m-au sunat pana acum sunt stupefiati, se asteapta la ce e mai rau", a mai declarat senatorul PSD.

Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea si primarul Voluntariului, a fost trimis in judecata de DNA in decembrie 2008, alaturi de mai multe persoane, intr-un dosar in care acesta era acuzat de fapte de coruptie privind construirea ansamblului rezidential Athos.

Cu totii au fost achitati de Tribunalul Bucuresti in 19 decembrie 2011 pe motiv ca "faptei i-a lipsit unul dintre motivele constitutive ale infractiunilor", iar in februarie 2013 Inalta Curte a respins recursul facut de procurorii DNA, mentinand decizia de achitare data de tribunal.

Potrivit DNA, in 25 septembrie 2007, primarul Florentin Pandele, impreuna cu subordonatii sai, inculpatii Serban Carmen Nicoleta (secretar al primariei) si Moscu Cristian Iosif (arhitect sef al primariei), au eliberat, in fals, autorizatia de construire pentru ansamblul rezidential Athos, confirmand in mod nereal in continutul acestui act administrativ ca sunt indeplinite conditiile cerute de lege.

Gabriela Firea si Florentin Pandele s-au casatorit in iulie 2011, iar nas de cununie este Gigi Becali.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Firea Basescu Pandele santaj, #Firea comisie Nana, #Firea Basescu Pandele DNA , #PSD