Firea si primarii de sector s-au dus la Tudose, Dragnea si Tariceanu sa negocieze bugetul pe 2018

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 13:45
4336 citiri
Firea si primarii de sector s-au dus la Tudose, Dragnea si Tariceanu sa negocieze bugetul pe 2018

Primarul general Gabriela Firea si primarii de sector au avut, miercuri, discutii cu premierul Mihai Tudose, dar si cu liderii coalitiei de guvernare, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

La plecarea din Parlament, primarul general le-a declarat jurnalistilor ca a avut discutii cu liderii coalitiei de guvernare despre proiectele Capitalei si despre bugetul care va fi alocat primariilor de sector.

"Am fost foarte interesati care este situatia Capitalei, deoarece am vrut sa ne asiguram ca proiectele noastre nu sunt compromise", a spus Firea.

"Noi ne dorim ca intr-un timp cat mai scurt sa inceapa constructia 'Cartierului Justitiei'. Este o decizie comuna. Atat la nivel de partid, prin domnul presedinte Liviu Dragnea, cat si la nivel de Guvern, prin domnul prim-ministru si domnul viceprim-ministru, cat si la nivelul Primariei Generale. Este la fel de important pentru noi sa se construiasca si Cartierul Justitiei, dar si Sala filarmonica si, de asemenea, galeriile de arta si cladirile de birouri", a precizat primarul general.

Intrebata de jurnalisti despre relatia dintre ea si premierul Mihai Tudose, Firea a declarat ca, pana ieri, a fost una tensionata, dar acum este mai calma.

"A fost una incordata, dar de azi este una calma. Sper sa colaboram bine in continuare. A fost un incident neplacut peste care eu una am trecut", a mai spus primarul general al Capitalei.

La randul sau, si premierul Mihai Tudose a afirmat ca au fost rezolvate tensiunile dintre el si Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Intrebat de jurnalisti daca au fost rezolvate tensiunile cu Firea, premierul a raspuns "da", dar nu a facut alte comentarii pe marginea acestui subiect.

Relatia dintre cei doi s-a tensionat in momentul in care prim-ministrul Mihai Tudose a spus ca nu este "cea mai inspirata decizie" organizarea unui targ de Craciun in Piata Victoriei, asa cum dorea Gabriela Firea.

Apoi, primarul Capitalei a criticat modul in care premierul Tudose a reactionat, considerand ca a fost o maniera incorecta si necolegiala.

Un alt subiect de disputa intre Firea si Guvern a fost terenul pe care ministrul Tudorel Toader a anuntat ca va construi Cartierul Justitiei.

A inceput marea confruntare din PSD. Ce ascunde atacul Gabrielei Firea?

Dupa plecarea primarului general de la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea a ramas la discutii cu premierul Mihai Tudose. La intalnire participa si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si vicepremierul Marcel Ciolacu.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...