Gabriela Firea: Bucurestiul se confrunta cu "cea mai grava" criza de termoficare din ultimii 30 de ani

Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 16:34
16146 citiri
Gabriela Firea: Bucurestiul se confrunta cu "cea mai grava" criza de termoficare din ultimii 30 de ani
Gabriela Firea, FOTO: Facebook

Senatorul PSD Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, a declarat ca Bucurestiul se confrunta cu "cea mai grava" criza de termoficare din ultimii 30 de ani, motivul fiind ca orasul este alimentat in mod curent de la doua CET-uri, in loc de sase, cate au fost construite initial si ar fi necesare.

Precizarile vin dupa ce ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, i-a reprosat fostului edil general ca nu a realizat investitii in ultimii patru ani si ar fi "direct responsabila" pentru situatia termoficarii din Bucuresti.

"In dimineata groazei cand a izbucnit incendiul de la 'Matei Bals' nu era nicio avarie in zona, deci nu mai dati vina pe Firea si compania infiintata de mine si echipa mea - Termoenergetica, pentru a putea atrage fonduri europene necesare reabilitarii retelei de termoficare - ceea ce am si facut (300 mil euro).

Si prin care am reabilitat 270 km de conducta, ceea ce nu va face in patru ani colegul dumneavoastra de la primarie. Oamenii din Sectorul 2, unde se afla si spitalul, dar si cei din celelalte sectoare, tremura de frig in case pentru ca dumneavoastra, cei din guvernarea PNL - USR Plus, nu investiti in CET-uri, nu le reparati, nu le modernizati", a scris Firea, duminica, pe Facebook.

Ea a amintit ca CET-urile apartin de ELCEN, adica de Guvern, prin Ministerul Energiei.

"In timpul mandatului meu tot se mai straduiau, pentru ca le trimiteam nenumarate adrese, organizam comandamente, grupuri de lucru, ne duceam peste ei, solicitam respect fata de bucuresteni la Guvern, Presedintie, CSAT. Se misca ceva, pana la urma, prin implicarea mea directa, ca primar! Dar acum, noul primar, colegul dumneavoastra, nu vrea sa-i deranjeze pe guvernanti pentru 'mofturile' cetatenilor.

Domnul Dan a spus fara echivoc ca e foarte bine cu 19 grade in case, deci peste tot: in spitale, gradinite, camine de batrani etc. Cine sa se mai zbata acum pentru oameni? Domnule ministru de dreapta au ars sapte spitale sub dumneavoastra si colegul Tataru. Patru chiar in mandatul dumneavoastra! Deci nu mai este o intamplare! Ati recunoscut public ca abia acum ati citit raportul privind tragedia de la Piatra Neamt", a completat Firea.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a sustinut ca este "o gluma proasta" faptul ca reprezentanti ai PSD cer demisia lui sau a primarului general al Capitalei, Nicusor Dan.

"PSD mi-a cerut demisia si e foarte interesant si folosesc cuvantul interesant in mod expres. Un partid precum PSD cere demisia a mea. Am vazut ca este o linie de atac, de asemenea, la Nicusor Dan, pentru ca nu era caldura atunci cand prima pe lista domnilor de la PSD era doamna Firea, care este direct responsabila pentru situatia termoficarii din Bucuresti. Patru ani de zile in care nu s-a intamplat nimic. (...)

Domnul Streinu-Cercel care este membru de frunte, presedintele Comisiei de sanatate din Senat la acelasi partid, care imi cere demisia, a fost managerul spitalului pentru vreo 28 de ani. Daca a fost o problema legata de caldura, atunci cred ca problema este la PSD. Daca a fost o problema legata de o investitie facuta prost sau nefacuta, problema este, de asemenea, la PSD. Ideea ca cineva din PSD, oricine, respectiv, presedintele partidului, mi-ar cere mie demisia sau lui Nicusor Dan as spune ca este o gluma proasta, dar nu stiu cui ii arde glume. Situatia este asta care este si in accidentul acesta au murit oameni", a afirmat ministrul.

Mai puteti citi

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
#Gabrieala Firea, #CET, #termoficare, #Bucuresti, #NIcusor Dan, #Vlad Voiculescu , #PSD