Gabriela Firea, mesaj agramat: "Ce vremuri mai traiesc copii in ziua de azi!"

Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 17:59
15985 citiri
Gabriela Firea, mesaj agramat: "Ce vremuri mai traiesc copii in ziua de azi!"
Gabriela Firea/Facebook.

Gabriela Firea, fost primar al Capitalei si candidata din partea PSD pentru un fotoliu de senator, pare a calca pe urmele altor lideri PSD, in speta Viorica Dancila, in ceea ce priveste provocarile gramaticii limbii romane. In postarea ei legata de dificultatile scolii online, substantivul "copiii" este scris cu doi i, cand corect ar fi fost cu trei i.

"Gata temele si lecturile de vacanta! De maine, iar la gradi si scoala. On line, hibrid, semafor, fizic cu distantare etc. Doamne, ce vremuri mai traiesc copii in ziua de azi!", scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Mai multi utilizatori i-au scris in comentarii faptul ca forma de plural cu articol hotarat a substantivului "copil" se scrie corect "copiii", cu trei i. Nici dupa o ora, postarea nu a fost editata pentru a corecta aceasta greseala gramaticala.

"Gabi!!!!! COPIII!!!!!!!TREI i", e unul din aceste mesaje. "Asa este, am pretentii de la doamna Firea! Nici din greseala nu trebuie sa se intample! Sa verifice de doua ori, daca este cazul...Nu scrii ca orice analfabet!", este mesajul unui alt utilizator.

#Gabriela Firea, #Bucuresti, #senator, #PSD, #gramatica, #greseala, #postare, #copii , #PSD
Comentarii
V
vgabriel2k
rank 2
mama prostilor e mereu vocala
Poza radu
radu
rank 5
Nu e prima oara când face gafe la fel ca si idolul ei,Dan Voiculescu