Gabriela Firea: "Presedintele trebuie sa respecte vointa cetatenilor si sa dea guvernarea partidului de pe primul loc"

Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 21:56
3767 citiri
Gabriela Firea: "Presedintele trebuie sa respecte vointa cetatenilor si sa dea guvernarea partidului de pe primul loc"
Foto: Facebook.com

Gabriela Firea, prim-vicepresedintele PSD, este de parere ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa ofere mandatul de premier celor de la PSD, fiindca rezultatele exit-poll arata ca social-democratii au castigat alegerile.

"Programul de guvernare al PSD este singurul care a convins, este singurul program care a intrat in toate detaliile si a prezentat masurile imediate pe care le vom adopta imediat dupa ce vom prelua guvernarea.

La alegerile locale am avut un soi de naivitate sa avem incredere oarba in organizatorii alegerilor, iar numaratoarea paralela a fost doar o operatiune de preluare a datelor de la AEP. A fost o mare eroare! Acum ne-am intors la clasicul sistem de numaratoare paralela, avem un sistem care cu siguranta nu va da gres. Colegii nostri au participat la instructaj in timpul campaniei electorale, iar din respect pentru votul romanilor ne-am luat masuri suplimentare pentru a nu mai exista vicii de numarare.

Presedintele Romaniei nu va putea sa ignore PSD, nu vreau sa par optimista, dar sunt convinsa ca vom ramane pe primul loc. Practic, am castigat alegerile parlamentare, iar presedintele trebuie sa respecte vointa cetatenilor si sa dea guvernarea partidului de pe primul loc.

Ar fi un act de tradare fata de romani! In politica nu exista garantii, dar exista bunul simt fata de oameni. Haideti sa ne inchipuim ca presedintele a incalcat Constitutia doar in campania electorala, dar acum alegerile s-au terminat si speram sa tina cont de vointa romanilor.", a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Datele prezentate mai jos sunt valabile pentru ora 19.30. Datele exit-poll pentru ora 21.00 vor fi prezentate la ora 23.00.

Rezultatele sondajelor de opinie efectuate in cursul zilei de duminica, 6 decembrie, de operatorii institutului de sondare CURS-Avangarde preconizeaza urmatoarele rezultate la alegerile parlamentare 2020.

PSD - 30,5%

PNL - 29%

USR-PLUS - 15,9%

UDMR - 5,7%

AUR - 5,3%

PMP - 5%

Pro Romania - 5%.

Rezultate pentru Camera Deputatilor

PSD 30,5%

PNL 29%

USR 15,9%

Udmr 5,7%

Pro ro 5%

PMP 5%

Rezultate pentru Senat

30,6%

29,10%

16,4%

UDMR 5,7%

PMP 5%

PRO RO 5%.

Rezultatele tuturor exit poll-urilor. Diferente majore intre sondaje: lupta pentru primul loc se da intre PSD si PNL

#Gabriela Firea, #PSD, #alegeri locale 2020, #Program de Guvernare , #PSD