Gabriela Firea: Premierul si ministrul de Finante sa vina grabnic in Parlament cu bugetul de stat intarziat

Marti, 02 Februarie 2021, ora 14:29
2650 citiri
Gabriela Firea: Premierul si ministrul de Finante sa vina grabnic in Parlament cu bugetul de stat intarziat
Gabriela Firea, FOTO: Hepta.ro

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea a cerut premierului Florin Citu si ministrului de Finante Alexandru Nazare sa vina repede in Parlament cu bugetul de stat, pentru ca romanii trebuie sa afle ce intentii are guvernarea de dreapta si ce investitii sunt prioritare sau cati bani merg catre sanatate, educatie, infrastructura.

"Solicitam premierului si ministrului de Finante sa vina grabnic in Parlament cu bugetul de stat intarziat. Dl. Citu a mai fugit de Parlament si cand a fost invitat sa dea explicatii in fata Comisiei de buget, la invitatia senatorului Daniel Zamfir, ca presedinte al comisiei. Romanii trebuie sa stie ce intentii are guvernarea de dreapta cu viata lor. Ce investitii sunt prioritare, cati bani merg catre sanatate, educatie, infrastructura.

Care sunt alocarile bugetare pentru alocatiile copiilor, cresterea salariilor si a pensiilor. In toata Europa, chiar si in perioada de pandemie si contractie economica, guvernele au gasit solutii sa nu transfere catre populatie povara acestei perioade. Numai la noi se anunta austeritate pe toata linia", a afirmat Gabriela Firea, potrivit unei postari de marti pe pagina de Facebook a PSD.

Senatoarea PSD a adaugat ca echipa social-democrata a promovat masuri pentru toate categoriile socio-profesionale, de cate ori a fost la guvernare.

"Daca cei cocotati la putere prin minciuna si frauda nu pot, nu stiu, nu vor, sa faca un pas in spate si sa lase specialistii social-democrati sa guverneze. De cate ori a fost la guvernare, echipa social-democrata a stiut sa promoveze masurile prin care toate categoriile socio-profesionale sa prospere", a completat Firea.

Vicepremierul Dan Barna a anuntat marti ca obiectivul Executivului este sa ajunga saptamana viitoare bugetul pentru 2021 in Parlament, iar la Ministerul de Finante sunt in momentul de fata discutii pentru ca deficitul sa se inchida la 7% sau 7,2%. Referitor la sporuri, acesta a spus ca este facuta o analiza in prezent, insa exista unele sporuri care nu mai sunt de actualitate.

#Gabriela Firea, #Senat, #buget, #PSD, #Florin Citu , #PSD