Gabriela Vranceanu-Firea a demisionat din PSD: Nu se vrea dreptate pana la capat (Video)

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 14:52
11780 citiri
Gabriela Vranceanu-Firea a demisionat din PSD: Nu se vrea dreptate pana la capat (Video)
Foto: Arhiva

Gabriela Vranceanu-Firea si-a anuntat, vineri, demisia din toate functiile detinute din PSD, dupa decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL in Ilfov, ea criticand faptul ca niciun lider social-democrat nu a luat pozitie fata de gestul liberalilor.

Firea spune ca a luat aceasta hotarare "dupa 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea in plan local cu PDL, reactionand la conflictul din USL Ilfov prin promovarea presedintelui PNL Ilfov in functia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp in care niciun lider al PSD nu a luat pozitie fata de aceast demers flagrant de rupere a USL".

"Constat cu amaraciune ca am fost transformata in tinta atacurilor. Am promis cu totii ca vom face dreptate pana la capat, dar se pare ca nu avem, cu totii, aceeasi idee", mai sustine fostul presedinte al organizatiei PSD Ilfov, intr-un comunicat de presa.

Fosta jurnalista a demisionat din functia de vicepresedinte PSD si cea de presedinte al organizatiei judetene Ilfov, precum si din partid.

Problemele la nivelul USL Ilfov au inceput saptamana trecuta, cand Firea l-a acuzat pe seful organizatiei PNL, Marian Petrache, ca a folosit sprijinul PDL, in special pentru a schimba viceprimarul PSD de la Afumati cu unul din partea PNL.

In replica, Petrache a aratat ca a facut acest lucru pentru ca alianta cu PSD nu mai functiona si el, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, nu putea duce la bun sfarsit proiectele.

Saptamana aceasta situatia parea ca se stabilizase, in urma cu trei zile, Gabriela Vranceanu-Firea anuntand ca are in vedere initierea, la nivelul USL Ilfov, adica intre organizatiile PSD si PNL, a unui pact de neagresiune, iar Petrache s-a aratat de acord cu acest lucru, dar numai dupa o intalnire cu presedintii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, la care sa participe si Firea.

Acest document, odata semnat, ar fi atras dupa sine obligativitatea partilor de a se consulta inainte de distribuirea oricaror resurse financiare, indiferent daca ele provin de la Consiliul Judetean sau din surse guvernamentale.

Liderul PNL Ilfov: Doar dupa o intalnire cu Ponta si Antonescu semnez pactul cu Firea

Gabriela Firea mai propunea programarea unor intalniri de lucru saptamanale in cadrul USL Ilfov pentru asigurarea bunei functionari a administratiei judetului pe toata perioada premergatoare si in timpul campaniei electorale.

Cum demersul presedintelui PSD Ilfov a ramas fara niciun ecou, la nivelul conducerii USL, Gabriela-Vranceanu Firea si-a anuntat, vineri, demisia, "in semn de protest".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gabriela Vranceanu Firea demisie, #Firea demisie PSD , #PSD