Legea gratierii, din nou in Parlament: Reactia PSD

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 20:15
9378 citiri
Legea gratierii, din nou in Parlament: Reactia PSD

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a declarat miercuri ca partidul sau nu are nicio legatura cu noul demers al deputatului Gheorghe Paun, care a spus ca va readuce in Parlament alt proiect al legii amnistiei si gratierii colective.

"Urmare a faptului ca domnul deputat Nicolae Paun, apartinand Grupului Minoritatilor Nationale a anuntat ca va depune, in urmatoarea sesiune parlamentara, un nou proiect de lege privind amnistia si gratierea colectiva, Partidul Social Democrat declara cu fermitate ca nu are nicio implicare in elaborarea sau sustinerea acestui proiect, care reprezinta o initiativa personala a domnului Paun", a aratat purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Firea a reamintit si faptul ca parlamentarii PSD au respins, impreuna cu celelalte forte din Parlament, un proiect asemanator.

Legea gratierii, din nou in Parlament

"De altfel, parlamentarii Partidului Social Democrat au votat saptamana trecuta impotriva unui proiect de lege similar care s-a aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor", a adaugat reprezentantul PSD.

"Voi depune, in urmatoarea sesiune parlamentara, un proiect privind gratierea colectiva a unor pedepse pentru acte care nu au fost savarsite cu violenta, intre unu si cinci ani maximum", a declarat miercuri deputatul Nicolae Paun, pentru Mediafax.

Acesta, impreuna cu deputatul PSD, Madalin Voicu, fusese initiatorul celuilalt proiect de lege al amnistiei si gratierii, care a produs o vie reactie in randul societatii, devenind si tema de campanie la alegerile prezidentiale.

Camera Deputatilor a respins prin vot, martea trecuta, Legea amnistiei si gratierii. Votul a fost unul covarsitor: 293 de deputati din 297 prezenti au votat impotriva proiectului de lege. Subiectul nu a mai fost dezbatut, ci supus direct la vot. Camera Deputatilor a fost for decizional.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...