Ultimele noutati in cazul Gabi Firea versus Iohannis fara copii

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 13:36
6971 citiri
Ultimele noutati in cazul Gabi Firea versus Iohannis fara copii
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, senatorul Gabriela Firea, a anuntat ca va depune luni punctul sau de vedere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in dosarul privind declaratiile sale referitoare la Klaus Iohannis.

"Precizez ca nu am putut fi prezenta la audierile programate astazi, deoarece ma aflu la Bacau, intr-o deplasare programata inca de acum doua saptamani. In plangerea formulata impotriva mea se spune ca, prin afirmatia mea potrivit careia 'o familie completa este familia in care exista si copii rezultati in urma casatoriei sau prin adoptie' am discriminat o categorie larga de cetateni si anume cea fara copii din motive medicale sau in urma unor optiuni individuale.

Apreciez ca sustinerile petentului sunt neadevarate si nefondate in conditiile, in care in tot cuprinsul plangerii, petentul a incercat sa acorde un alt inteles celor sustinute de mine", afirma Firea intr-un comunicat de presa.

Firea spune ca Iohannis nu e bun de presedinte pentru ca nu are copii, uitand ca nici Iliescu nu a avut

Gabriela Firea, acuzata de discriminare in cazul "Iohannis nu are copii, deci nu e bun de presedinte"

Potrivit senatorlui, conferinta de presa din 7 octombrie a avut ca subiect afirmatiile facute in spatiul public de Klaus Iohannis cu diverse ocazii, incepand cu momentul in care acesta a devenit un potential candidat pentru alegerile prezidentiale.

Firea precizeaza ca nu s-a referit "in niciun moment la multimea familiilor oneste de romani care isi doresc un copil, dar nu il pot face".

Ea a spus ca afirmatiile sale au fost facute in perioada campaniei electorale iar raspunsurile la interpelarile jurnalistilor din conferinta de presa se inscriu in cadrul "discursului politic".

"Consider ca afirmatiile mele au fost facute in contextul in care traim intr-o tara libera, alegerile prezidentiale sunt libere, iar libertatea de exprimare, in special in cadrul unor dezbateri politice, constituie baza unui regim democratic", a subliniat Firea.

Social-democrata a mai precizat ca nu a afirmat ca Iohannis trebuia impiedicat sa candideze, ceea ce "ar fi putut constitui un act de discriminare", ci ca nu il va vota, ca drept al sau "la alegere si libera exprimare", garantat de Constitutie.

Ponta se delimiteaza de Firea: Oricat de murdare si abjecte vor fi atacurile adversarilor...

Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Asztalos Csaba, a anuntat luni ca o decizie in ceea de priveste sesizarile depuse in cazul declaratiilor social-democratei Gabriela Firea ar putea fi luata "cel tarziu saptamana viitoare".

"Gabriela Firea a anuntat ca va sosi la CNCD, ulterior a spus ca va fi reprezentata de un avocat. Avocatul a spus ca intarzie. Am asteptat si nu a mai venit nici avocatul. E optiunea unei parti sa raspunda sau nu la o citatie care vine de la CNCD. (...) Procedural am indeplinit cerintele, au avut posibilitatea sa-si exprime dreptul la aparare.

Au mai sosit inca doua plangeri in acest caz, una de la Andreea Paul si una de la o alta persoana fizica. Acestea se vor conexa si se va face un raport asupra dosarului, care va fi supus dezbaterii Colegiului Director. (...)

Sper ca cel tarziu saptamana viitoare sa ne putem pronunta asupra acestei spete. Procedural, Colegiul poate sa ajunga la concluzia ca aceste declaratii sunt in limita libertatii de exprimare si nu constituie o fapta de discriminare sau contrariul (...), caz in care Colegiul poate sa aplice sanctiune incepand de la avertisment sau amenda contraventionala", a explicat presedintele CNCD.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Firea Iohannis copii discriminare, #Firea Iohannis discriminare CNCD, #Firea audiata Consiliul combaterea discriminarii , #PSD