Curtea de Apel respinge actiunea Primariei Capitalei si confirma ca firmele lui Firea au fost infiintate ilegal. USR si PNL: Trebuie desfiintate in cel mai scurt timp!

Joi, 14 Februarie 2019, ora 10:48
22355 citiri
Curtea de Apel respinge actiunea Primariei Capitalei si confirma ca firmele lui Firea au fost infiintate ilegal. USR si PNL: Trebuie desfiintate in cel mai scurt timp!
Foto: Arhiva Hepta.ro

Printr-o decizie luata miercuri, Curtea de Apel Bucuresti a confirmat ca cele 22 de companii municipale infiintate de administratia Firea au fost constituite ilegal si ar trebui desfiintate, anunta consilierul USR Roxana Wring.

Curtea de Apel Bucuresti a decis inca de la finele lunii noiembrie ca, de fapt, cele 22 de companii municipale au fost infiintate ilegal de administratia Firea. Motivul: desi legea o cere, aceste companii s-au constitut fara votul a doua treimi dintre consilierii generali.

La acel moment, primarul Gabriela Firea a declarat ca va recurge la cai extraordinare de atac si ca, in realitate, companiile functioneaza legal. Totul ar fi fost, spunea atunci Firea, un atac al mafiei pentru ca noile companii ii oprisera accesul la banii publici.

Asa cum a promis, administratia Bucurestiului a recurs la cai extraordinare de atac. Mai exact, societatea Ciclop SA - care este actionar minoritar al companiilor municipale - a cerut o revizuire a deciziei Curtii de Apel Bucuresti.

Miercuri, insa, dupa cum anunta consilierul general Roxana Wring (USR), Curtea de Apel a respins solicitarea formulata de Ciclop SA, mentinand, practic, decizia initiala. Adica pe aceea potrivit carei cele 22 de companii municipale au fost infiintate ilegal.

Potrivit consilierului USR Ana Ciceala, miercuri, tocmai Ciclop SA - care solicitase revizuirea si avea interes ca aceasta sa se judece cat mai repede - a cerut o amanare. Motivul: avocatul societatii ar fi fost bolnav si nu putea veni in instanta sa pledeze. Instanta n-a acceptat, insa, sa amane cauza.

La solicitarea Ziare.com, biroul de presa al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) a transmis ca, pana la acest moment, insitutia nu a formulat un punct de vedere oficial privind subiectul si ca detalii suplimentare putem solicita doar in scris.

Drept urmare, Ziare.com a solicitat PMB, in scris, detalii cu privire la procedura si impactul desfiintarii companiilor municipale. Potrivit legii, institutia trebuie sa ne raspunda in urmatoarele 30 de zile.

Consilierul Catalin Deaconescu (PNL) sustine, insa, ca in acest moment, tot ceea ce conteaza este ca aceste companii sa fie desfiintate, iar cei circa 600 de milioane de euro cu care au fost finantate ele sa fie recuperati.

#Firea companii municipale ilegale, #Curtea Apel Bucuresti companii municipale, #Firea companii municipe ilegal Wring , #stiri Gabriela Firea