Desfrau pe bani publici. Primaria Capitalei a platit peste 40 de milioane de lei pe contracte de publicitate in mandatul Gabrielei Firea

Sambata, 21 Noiembrie 2020, ora 09:55
14260 citiri
Desfrau pe bani publici. Primaria Capitalei a platit peste 40 de milioane de lei pe contracte de publicitate in mandatul Gabrielei Firea
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei

In anul electoral 2020, municipalitatea si institutiile din subordinea sa au batut recordul la banii cheltuiti pe publicitate.

Din 40 de milioane de lei cheltuiti in mandat, aproape jumatate au mers catre Compania Municipala Publicitate si Afisaj doar anul acesta, potrivit Libertatea.

Suplimentar acestor bani, Firea a cheltuit in mandatul ei si alte sume imense, prin institutii subordonate, precum ARCUB, teatre si unele companii municipale.

In total, este vorba despre aproximativ 7,5 milioane de euro (36 de milioane de lei), bani publici din care s-au platit, in perioada 2016-2020, brosuri, pliante, reclame la TV si la metrou, mesh-uri si panouri publicitare despre consolidarea unor cladiri, despre lucrari la poduri si pasaje, reclame la targuri, festivaluri si concursuri, mai arata sursa citata.

In mandatul de primar general al Gabrielei Firea, cele mai mari sume de bani alocate pentru publicitate au fost, conform sursei mentionate:

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB) - peste 10,5 milioane de lei;

Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic - peste 9,7 milioane de lei;

Directia Generala de Asistenta Sociala - 7,1 milioane de lei;

STB - 5,2 milioane de lei;

CREART (organizeaza festivaluri, concursuri, ateliere de creatie, targuri; organizeaza si targul anual de Craciun) - 5,5 milioane de lei Centrul pentru Seniori - aproape 1,9 milioane de lei.

Primaria Capitalei - aproape 2,3 milioane de lei pe zece contracte.

Nicusor Dan: Gabriela Firea si-a detonat propriul fake news. Zicea intr-o postare, pe care a sters-o, ca l-as fi numit in functie pe arhitectul-sef Adrian Bold

#Gabriela Firea, #Primaria Capitalei, #publicitate, #contracte, #PSD , #stiri Gabriela Firea