Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 10:00
2017 citiri
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
PSD ar propune o scădere a prețului final cu 74% față de ofertele furnizorilor FOTO Hepta

Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat.

Astfel, potrivit proiectului social democraților, plafonul de preț al energiei active ar urma să fie 250 de lei/Mwh, air cel al gazelor naturale de 135 de lei/Mwh.

”Pas important azi la Senat, pentru plafonarea prețurilor la electricitate și gaze! Proiectul nostru prevede plafonarea pentru 6 luni a prețurilor la energie și gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta, atât consumatori casnici, cât și IMM-uri.

Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh.

În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh.

Soluțiile PSD produc o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor.

De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea a adăugat că ”noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an pentru fiecare gospodărie de salariați din România”.

#Gabriela Firea, #PSD, #pret, #energie electrica, #gaze naturale, #plafonare pret gaze , #stiri Gabriela Firea