Gabriela Firea spune ca Viorica Dancila i-a propus sa fie comisar european

Marti, 29 Octombrie 2019, ora 21:59
4938 citiri
Gabriela Firea spune ca Viorica Dancila i-a propus sa fie comisar european
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul general Gabriela Firea a spus ca premierul Viorica Dancila a sunat-o, marti, pentru a o intreba daca ar fi de acord ca ea sa fie propunerea Guvernului pentru functia de comisar european. Firea a spus ca a respins propunerea.

Gabriela Firea a afirmat, marti seara, la Digi 24, ca premierul Viorica Dancila a sunat-o pentru a-i cere acceptul sa fie propunerea Guvernului Romaniei pentru comisar european, dar a declinat oferta.

"Vreau public sa ii multumesc doamnei premier Viorica Dancila pentru ca astazi, in jurul pranzului, m-a sunat si mi-a spus ca ar dori sa aiba acceptul meu pentru a fi propunerea Guvernului Romaniei sa am aceasta calitate de candidat la pozitia de comisar european.

I-am multumit foarte mult pentru intentia pe care a avut-o, pentru gandul pe care l-a exprimat, mi-a spus ca as fi persoana cea mai potrivita, sunt primarul general al Capitalei, am numarul cel mai mare de voturi exprimate din partea populatiei dupa presedinte si am rezultate in aceasta pozitie. I-am multumit pentru apreciere, dar i-am spus ca la fel ca domnia sa, si eu vreau sa imi duc mandatul pana la ultima zi", a spus Gabriela Firea.

Firea considera ca Victor Negrescu este o propunere buna pentru a fi comisar european.

Intrebata despre pozitia presedintelui Klaus Iohannis, care a afirmat ca premierul demis nu are nicio legitimitate sa propuna un candidat pentru functia de comisar european, Gabriela Firea a spus ca Guvernul Dancila este inca in functie si are, intre atributii, sa faca propunere pentru comisar european.

Premierul in exercitiu Viorica Dancila a confirmat ca Victor Negrescu este propunerea Guvernului pentru functia de comisar european, precizand ca scrisoarea catre Bruxelles urma sa fie trimisa marti.

Ursula von der Leyen, presedintele-ales al Comisiei Europene, a primit marti dupa-amiaza scrisoarea Guvernului Viorica Dancila cu noua propunere pentru postul de comisar european, a declarat un oficial UE, precizand ca sunt cunoscute disensiunile de la Bucuresti, dar ca procedura este urgenta.

"Oricare va fi noul candidat roman, el sau ea trebuie sa fie acceptabil de catre presedintele-ales si trebuie sa reuseasca sa obtina sustinerea necesara in Parlamentul European. Europa trebuie sa mearga inainte", a precizat un oficial UE.

Citește și:
Deputații au mărit lefurile primarilor însă nu și pe cele ale parlamentarilor. USR anunță că atacă legea la CCR
Deputații au mărit lefurile primarilor însă nu și pe cele ale parlamentarilor. USR anunță că atacă legea la CCR
Camera Deputaților a adoptat marți, 27 septembrie, proiectul de lege privind majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, cu 168 de...
Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală
Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală
Parlamentarii din Comisia de Muncă s-au certat marți, 27 septembrie, și mai aveau puțin și se luau la bătaie în timp ce se discuta despre mărirea salariilor primarilor, viceprimarilor și...