Gabriela Ruse, printre senzațiile sezonului 2021! Ele sunt cele 17 jucătoare remarcate

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 10:55
2005 citiri
Gabriela Ruse, printre senzațiile sezonului 2021! Ele sunt cele 17 jucătoare remarcate
Gabriela Ruse la Hamburg

2021 a fost un an cu adevărat special în tenisul feminin. Este sezonul în care jucătoare precum Emma Răducanu, Leylah Fernandez sau Clara Tauson au început să strălucească.

Sunt 17 jucătoare care au reușit să câștige primul lor titlu WTA în 2021.

Printre ele regăsim tenismene experimentate, precum Ons Jabeur sau Barbora Krejcikova, dar și tinere precum Emma Răducanu, Leylah Fernandez sau Clara Tauson.

Printre cele 17 jucătoare care au pus mâna pentru prima dată pe un titlu în 2021 se regăsește și Gabriela Ruse, campioana de la Hamburg din iulie. Ea a câștigat în Germania venind din calificări. Iar după finala câștigată la Hamburg a mai ajuns în ultimul act și la Palermo în weekendul următor.

1. Clara Tauson (Danemarca), în vârstă de 18 ani, a câștigat primul ei titlu WTA la simplu la Lyon, în martie. Ea a câștigat un al doilea titlu WTA la simplu la Luxemburg.

2. Sara Sorribes Tormo din Spania a câștigat primul ei titlu WTA la simplu la Guadalajara în martie.

3. Adolescenta canadiană Leylah Fernandez (foto) a câștigat primul ei titlu WTA la simplu la Monterrey în martie. Prima ei finală de Grand Slam urma să fie cea de la US Open.

4. Rusoaica Veronika Kudermetova nu a pierdut un set toată săptămâna în drum spre primul ei titlu de simplu WTA la Volvo Car Open de la Charleston, în aprilie.

5. Pe pământul propriu, în Columbia, adolescența Camila Osorio s-a impus la Bogota, în aprilie. Osorio primise un wild-card pentru acest turneu,

6. Astra Sharma din Australia a câștiga primul ei titlu WTA la simplu la MUSC Health Women's Open de la Charleston, în aprilie.

7. Paula Badosa a câștigat primul ei titlu WTA la simplu la Belgrad în mai. Spaniola a pierdut doar 20 de jocuri în cursul săptămânii, ceea ce a fost cel mai eficient drum spre titlu din 2021.

8. Barbora Krejcikova (foto) și-a câștigat primul titlu WTA de simplu la Strasbourg în mai. Două săptămâni mai târziu, jucătoarea din Cehia a câștigat primul ei titlu de Grand Slam la simplu la Roland Garros.

9. Liudmila Samsonova din Rusia a câștigat primul ei titlu WTA de simplu pe iarba din Berlin în iunie.

10. Ons Jabeur (Tunisia) a triumfat în premieră la Birmingham, în iunie.

11. Venind din calificări, Elena-Gabriela Ruse (foto) și-a câștigat primul titlu WTA de simplu la Hamburg în iulie. Aflată pe locul 198 mondial la acea vreme, Ruse e jucătoarea cel mai jos clasată care reușește să câștige un titlu WTA în 2021.

12. După ce a jucat semifinale la Roland Garros, Tamara Zidansek din Slovenia a câștigat primul ei titlu WTA la simplu la Lausanne în iulie.

13. Danielle Collins s-a impus la simplu la Palermo în iulie. Americanca a câștigat și următorul turneu, la San Jose.

14. Maryna Zanevska (Belgia) a câștigat primul ei titlu WTA la simplu la Gdynia în iulie.

15. Emma Răducanu (foto, Marea Britanie) a câștigat la US Open total neașteptat, devenind prima jucătoare care pune mâna pe un Grand Slam venind din calificări.

16. Jasmine Paolini a câștigat primul ei titlu WTA la simplu la Portoroz în septembrie. Italiana a avut un parcurs puternic la sfârșitul anului, câștigând 12 dintre ultimele 16 meciuri.

17. Ann Li din Statele Unite ale Americii a încheiat un an superb pentru prima oară la titlul WTA la simplu, revendicându-și trofeul primar la Tenerife, în octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Emma Răducanu, ca-n vremurile bune. Calificare splendidă la WTA Stuttgart și amenințare pentru lidera mondială
Emma Răducanu, ca-n vremurile bune. Calificare splendidă la WTA Stuttgart și amenințare pentru lidera mondială
Tenismena britanică de origine română Emma Răducanu s-a calificat spectaculos în sferturi la turneul WTA 500 de la Stuttgart. În turul secund, Emma Răducanu (303 WTA) a învins-o pe...
Gabriela Ruse, calificare spectaculoasă în sferturi. Urmează un super-meci pentru româncă
Gabriela Ruse, calificare spectaculoasă în sferturi. Urmează un super-meci pentru româncă
Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat joi în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen. Gabriela Ruse (26 de ani, locul 162 WTA) a învins-o în trei seturi pe...
#gabriela ruse, #Emma Raducanu, #leylah fernande, #Krejcikova, #ons jabeur, #Clara Tauson, #paula badosa , #stiri tenis